Ľubomír Hudačko Správy Regióny

Krásna galéria pod holým nebom v Prešove: Ľudí fascinuje, no vyskytol sa problém

Cesta za skrášlením múru na Okružnej ulici v Prešove nie je jednoduchá. Veľmi dobre to vedia aj autori tejto myšlienky. Aj takýto problém sa vyskytol...

Ilustračný obrázok k článku Krásna galéria pod holým nebom v Prešove: Ľudí fascinuje, no vyskytol sa problém
3
Galéria

Púta pohľady ľudí už z diaľky. Múr na Okružnej ulici postupne skrášľujú ďalšie maľby, ktoré majú pozitívny ohlas. Prvé dve diela tam vznikli ešte na jeseň minulého roka, no časom sa na nich už stihlo podpísať počasie či nevyhovujúci stav muriva. Balzam pre oči sa zospodu začal odlupovať, čo neteší ani OZ J. D. – galéria J. L., ktoré za touto galériou pod holým nebom stojí.

Zdroj: Dnes24.sk

Smerom k nemu ľudia na sociálnych sieťach smerujú otázky, či sa na mieste plánuje aj renovácia popraskaných dolných častí obrazov. „Áno, plánujeme ju, stena je v dosť zlom stave. Netušili sme koľko problémov budeme musieť riešiť, ale nevzdávame sa,“ znie stanovisko tvorcov tejto myšlienky.

Otázka je aj to, koľko malieb v galérii pod holým nebom ešte pribudne, všetko totiž závisí od financií. „Vždy, keď sme okolo prechádzali, povedali sme si, že je to smutné oplotenie ,,skrášlené“ vulgarizmami. Preto sme sa pustili do náročného projektu a ukázali, že sa to dá," dodala predsedníčka OZ Janette Langová. A ako stena, na ktorej su namaľované spomínané krásne diela aktuálne naspodu po čase vyzerá si môžete pozrieť vo videu a fotogalérii priamo z miesta.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Okružnú v Prešove skrášľujú nádherné maľby: Toto však oči nepoteší, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM