Mário Hudák Regióny

Krásna Petra získala tri tituly

Páčila sa novinárom, divákom aj porote.

Ilustračný obrázok k článku Krásna Petra získala tri tituly
Zdroj: Bardejovský Reportér

Východ reprezentovala na tohtoročnej súťaži Miss Slovensko 29. apríla len jediná kráska, no zažiarila nečakaným úspechom. Njamladšia finalistka z Bardejovského okresu získala hneď tri tituly. Najprv, ešte pred súťažou, novinársku cenu Miss press a potom už vo veľkom finále hlasmi fanúšikov aj Miss sympatia. Nakoniec sa celkovým dryhým miestom v súťaži stala aj prvou vicemiss. Odniesla si tak najviac titulov a stala sa najúspešnejšou misskou. Petra má 19 rokov, študuje na Ekonomickej fakulte Technickej univerzity v Košiciach a je štyri roky šťastne zadaná. Po súťaži sme ju krátko vyspovedali.

Ste rodáčka z Bardejova alebo z Dubinného?

Pochádzam z Dubinného.

Ako ste sa dostali na Miss? Robili ste už niekedy predtým modeling?

Modelingu som sa predtým nevenovala, avšak v lete som sa zúčastnila súťaže Miss leta, vďaka ktorej som získala postup do semifinále Miss Slovensko.

Máte 19 rokov, študejete ekonómiu, baví vás matematika. Teraz ste možno naštartovali modelingovú kariéru. Už ste sa rozhodli čo budete robiť ďalej ďalej?

Ak sa mi podarí preraziť vo svete modelingu, chcela by som to určite skĺbiť s pokračovaním v štúdiu.

Aký je Váš vzťah k mestu Bardejov a Bardejovčanom? Ako ste naše mesto opisovali na súťaži Miss?

Bardejov mi veľmi prirástol k srdcu už od strednej školy, aj vďaka nej som spoznala krásy tohto mesta, ktoré mi dovtedy neboli známe. Bardejov má krásnu históriu a teším sa ako dievčatám zo súťaže ukážem našu baziliku alebo kúpele.

Ako by ste stručne charakterizovali súťaž Miss Slovensko a všetko čo s totuto megashow súviselo?

Táto súťaž mi dala veľa zážitkov a cenných skúseností. Mnohí si myslia, že absolvovať túto prípravu nie je náročné, ale opak je pravdou. Naše sústredenia boli náročné ako časovo, tak aj programom, ale projektu som vďačná za všetky skúsenosti, ktoré som ním nadobudla.

Je pravda, že medzi dievčatami misskami vládne nevraživosť a tvrdá konkurencia? Čo bolo pre vás na súťaži najlepšie a čo vás naopak nepríjemne prekvapilo?

Najviac ma prekvapilo, že sme si s dievčatami tak dobre rozumeli. Aj keď šlo o veľa, žiadna z nás nevytvárala zbytočné konflikty.

Čo všetko ste získali s titulmi Miss? Budete reprezentovať na Miss International? Kde a kedy to bude?

Získala som možnosť reprezentovať Slovensko na zahraničnej súťaži Miss International, ktorá sa koná už v októbri. Okrem hodnotného setu som získala dva pobyty tu na Slovensku a ešte pár malých cien.

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM