Jakub Forgács Správy Regióny

Krásne gesto na Mestskom úrade. Za účasti Tótha darujú najvzácnejšiu tekutinu

Mesto obnovuje krásnu tradíciu. V priestoroch úradu sa o vzácnu tekutinu môžu prísť podeliť zamestnanci a návštevníci MsÚ, mestskej polície i poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Krásne gesto na Mestskom úrade. Za účasti Tótha darujú najvzácnejšiu tekutinu
12
Galéria
Zdroj: TASR

Banská Bystrica v spolupráci s Odberovým centrom Národnej transfúznej služby SR v Rooseveltovej nemocnici obnovuje tradíciu darovania krvi v priestoroch mestského úradu. O vzácnu tekutinu sa môžu prísť podeliť zamestnanci a návštevníci MsÚ, mestskej polície i poslanci mestského zastupiteľstva. Akcia Daruj kvapku krvi je spojená s myšlienkou Európskeho mesta športu, preto sú vítaní aj všetci športovci a ambasádori projektu.

Na odberové pracovisko sa zmení v stredu, 19. apríla 2017 od 9:00 do 13:00 hod. zasadačka č. 250 banskobys­trického mestského úradu. Účasť na podujatí doposiaľ potvrdil januárový ambasádor Európskeho mesta športu Matej Tóth a marcový Ľuboš Križko.

„Športovci si možno najviac uvedomujú, aké dôležité je zdravie nielen v bežnom živote, ale aj pri výkone športových aktivít. O to viac ma teší, že práve ambasádori Európskeho mesta športu 2017 sú tí, ktorí motivujú ostatných, aby darovali krv. Pozývam všetkých, aby sa zúčastnili. Krvi totiž nie je nikdy dosť. Pomôžme tým, ktorí to potrebujú,“ hovorí primátor Ján Nosko. Darcovia si prinesú svoje doklady a pred odberom vypíšu dotazník, ktorý odkonzultujú s lekárom. Darcovia po predodberovom vyšetrení darujú krv.

„Pred mestským úradom bude parkovať sanitka. V prípade veľkého počtu záujemcov sme pripravení zvážať darcov na odber krvi priamo do nášho odberového pracoviska v priestoroch Rooseveltovej nemocnice,“ hovorí Jana Macháčková, vedúca sestra Odberového pracoviska Národnej transfúznej stanice SR v Banskej Bystrici.

Pozrite si v priloženej fotogalérii krásy jarnej Banskej Bystrice z výšky!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy jarnej Bystrice z vtáčej perspektívy
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM