JAB Rôzne Zo Slovenska

Krásne gesto novoveských gymnazistiek: Takto pomáhajú psíkom z útulku

Gymnazistky z osemročného gymnázia na Javorke majú srdce na pravom mieste. Vo svojom voľnom čase pomáhajú štvornohým chlpáčom z útulku.

Ilustračný obrázok k článku Krásne gesto novoveských gymnazistiek: Takto pomáhajú psíkom z útulku
5
Galéria
Zdroj: sukr.archív D. Blahutová

Diana Blahutová a Adriana Bellušová sú 18-ročné gymnazistky na Javorke a osud opustených psíkov im vôbec nie je ľahostajný. Rozhodli sa im pomáhať, ako vedia a skúšajú do pomoci zapojiť aj svojich rovesníkov.

„Prostredníctvom ekonomického semináru sme sa zapojili do súťaže bankomat nápadov, kde sme mali možnosť si vybrať, či sa budeme venovať pomoci ľudom, alebo zvieratám. My sme sa rozhodli, že sa budeme venovať pomoci psíkom v útulku,“ povedala pre náš portál jedna z iniciátoriek Diana. Ako dodala, ony útulok navštevujú pravidelne už dlhšiu dobu a snažia sa pomáhať, ako sa len dá.

Tentokrát sa však rozhodli túto pomoc rozšíriť aj medzi svojich rovesníkov, lebo psíkov v útulku je veľa. Ich cieľom je podľa Diany vyzbierať nielen nejaké finančné prostriedky,ale tiež by určite psíkov potešili hmotné veci, ako sú staré deky, hrnce, alebo nejaké granulky. „Tiež by sme boli rady, aby o tomto útulku vedelo čo najviac ľudí, aby psíky tu umiestnené mali šancu, skôr si nájsť milujúci domov,“ doplnila Diana.

Jedným z dôvodov, prečo sa rozhodli pomáhať štvornohým chlpáčom je ten, že k nim majú veľmi blízko, keďže aj ony sú majiteľkami psíkov. Druhým, ako povedali, že ich prekvapilo, aký hlboký vzťah majú ku psíkom majitelia útulku a že sú im ochotní venovať nielen svoje finančné prostriedky, ale aj čas.

Okrem zbierky majú gymnazistky aj ďalšie plány, ako pomôcť chlpáčom. „Pripravujeme prednášku pre študentov, kde ich budeme informovať nielen o zbierke pre psíky, ale aj o jarnom upratovaní v útulku, ktoré plánujeme niekedy v máji. Budeme rady za každého jedného človeka, ktorý by mal záujem pomôcť či zúčastniť sa upratovania,“ zhodli sa dievčatá.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Mladé gymnazistky sa venujú psíkom z útulku v rámci voľného času
5
Galéria
Zdroj: sukr.archív D. Blahutová
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM