Barbara Dallosová Ostatné športy Rôzne

Krásne gesto pre chorú Barborku: Kremnicou presviští húf bežcov

Už tradičná športová akcia, na ktorej sa obúvajú bežecké tenisky za charitatívnym účelom, pozná svoj termín. Tento rok sa bude bežať pre Kremničanku Barborku.

Ilustračný obrázok k článku Krásne gesto pre chorú Barborku: Kremnicou presviští húf bežcov
1
Galéria
Zdroj: M. Kapšo

Po šiesty raz sa v Kremnici uskutoční charitatívne športové podujatie, z ktorého výťažok organizátori venujú na liečbu ťažko chorých pacientov. Behu s dobrou myšlienkou bude patriť 13. máj 2017. Organizátormi podujatia sú Martin Kapšo a Mestský klub lyžiarov (MKL) Kremnica.

Ako pre Žiar24 uviedol Kapšo, podujatie za svoju päťročnú históriu vyzbieralo takmer 10 000 eur, ktoré putovali vždy na charitatívne účely, vždy konkrétnej osobe. ,,Tohtoročný beh bude venovaný Barborke Frimlovej z Kremnice, mladej dáme, ktorá trpí detskou mozgovou obrnou," priblížil v mene organizátorov.

Ako pokračoval, zatiaľ je isté, že sa pôjde na rovnakej trati centrom Kremnice v dĺžke 5,4 km. Podujatie sľubuje aj After Party v pohostinstve Stroffek s hudbou (DJ Weisko) a tombolou. ,,Čo sa týka behu, každý účastník dostane nápoj, guláš a tombolový lístok v cene štartovného navyše. Okrem toho prvých 100 ľudí dostane aj tričko s motívom podujatia," avizoval Kapšo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM