Jakub Forgács Hokej

Krásny nápad bystrického hokejového klubu: Veď pozrite, čo vymyslel pre deti... začne sa to už od 2. zápasu!

Bystrický hokejový klub HC '05 iClinic Banská Bystrica prišiel s krásnym nápadom. Užijú si ho mladí hokejoví fanúšikovia spod Urpína a z detských domovov. Pozrite, čo sa to pre nich chystá.

Ilustračný obrázok k článku Krásny nápad bystrického hokejového klubu: Veď pozrite, čo vymyslel pre deti... začne sa to už od 2. zápasu!
Zdroj: TASR

Deti z detských domovov a banskobystrických škôl si budú môcť zadarmo vychutnať domáce extraligové zápasy hokejového klubu HC '05 iClinic Banská Bystrica. Ako uviedol marketingový a obchodný manažér klubu Atila Béreš, ktorý tento projekt pripravil, spolupráca sa naplno rozbehne od druhého zápasu extraligy, a to 15. septembra. Počíta sa približne s 30 deťmi na zápas.

„Premiéru na nedávnej veľkej exhibícii domácich "baranov“ s výberom hviezd":http://bystrica.dnes24.sk/…-foto-212556, ktorá bola spomienkou na Mira Hlinku, už malo takmer 20 detí vo veku deväť až 16 rokov z banskobystrického Detského domova Svetluška na Kollárovej ulici. Niektoré z nich vyrastajú v profesionálnych rodinách.

„Na exhibícii sa zúčastnilo veľké množstvo slovenských hráčov z NHL a reprezentantov SR. Zápas HC '05 iClinic Banská Bystrica – Výber hviezd bol veľkou udalosťou, a preto som na pokyn Michala Handzuša oslovil detský domov už na tento zápas,“ dodal Béreš.

„Deti boli nadšené, zápas si užili. Sme v Banskej Bystrici, všetci žijeme hokejom. Naše deti nie sú na materiálne dary, poteší ich najmä priateľstvo a intenzívne vzťahy, ktoré s banskobystrickými hokejistami máme,“ konštatovala riaditeľka Detského domova Svetluška Ľubica Bľandová.

Ako dodala, kapitán strieborného tímu z uplynulej extraligovej sezóny Michal Hudec aj so spoluhráčmi udržuje s deťmi v domove blízky kontakt. Hokejisti boli u nich na besede a dokonca im priniesli aj boxovacie vrece. Deti previezli na svojich autách a pozvali na pizzu, kde sa mohli uvoľniť a porozprávať sa o svojich zážitkoch. Podľa riaditeľky Bľandovej toto je práve to, čo deti pri stretnutí so svojimi vzormi napĺňa a obohacuje. Už dnes sa tešia na zápasy banskobystrických „baranov“ a želajú im čo najviac gólov v bránke súperov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM