Jakub Forgács Ostatné športy

Krásny úspech mladých zvolenských karatistov: Na medzinárodnej súťažili získali sedem medailí

V konkurencii stoviek pretekárov ukázali svoje kvality. Mladí karatisti zo zvolenského klubu získali hneď niekoľko vzácnych kovov. Pozrite, ako sa im darilo!

Ilustračný obrázok k článku Krásny úspech mladých zvolenských karatistov: Na medzinárodnej súťažili získali sedem medailí
Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu sa konal 26.ročník medzinárodnej súťaže v karate Zvolen Cup, ktorej sa zúčastnilo cez 400 pretekárov z 34 klubov. „Karate klub Uraken Zvolen zastupovalo deväť pretekárov a spolu si domov doniesli sedem medailí,“ uviedla Denisa Sciranková zo SZUŠ a SCVČ Quo Vadis.

Ako spomenula, v kategórii kata sa darilo Lukášovi Volentovi, ktorý si v kategórii kata seniori vybojoval bronzovú medailu a Viktórii Medveďovej, ktorá si z kategórie kata 8 – 9 rokov pokročilé doniesla tiež bronzovú medailu. V kategórii kumite sa presadili Erik Slivka, Ivan Mojžiš a Viktória Medveďová, ktorí si v svojich kategóriách vybojovali krásne strieborné medaile. Peter Sakalík získal bronzovú medailu v kategórii kumite seniori.

„Adam Širgel v deň svojich 10-tych narodenín bojoval po prvýkrát vo vyššej kategórii 10 – 11 roční a získal bronzovú medailu. Týmto mu v mene celého klubu prajeme všetko najlepšie, pevné zdravie a mnoho ďalších športových úspechov,“ spomenula Sciranková.

„Tréneri Milan Olšiak a Bibiána Jeleňová ďakujú všetkým umiestneným pretekárom za skvelé výsledky a dôveru v trénerov,“ dodala so slovami, že veľká vďaka patrí aj ich externým trénerom Vladkovi Čabounovi, Jančimu Jordanovovi, Miňovi Zemkovi, Vladkovi Juškovi a Ďurimu Bobelovi, ktorí majú obrovskú zásluhu na výsledkoch pretekárov.

Foto: Skolyquovadis.com

FOTO: Talentovaní karatisti spod Pustého hradu
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM