Barbara Dallosová Regióny

Kremnica, ako ste ju ešte nevideli: Mladý filmár natočil dychberúce VIDEO

Cezpoľných očarí a domácich naplní pýchou. Najnovšie promo video historického mestečka sa naozaj oplatí vidieť.

Ilustračný obrázok k článku Kremnica, ako ste ju ešte nevideli: Mladý filmár natočil dychberúce VIDEO
Zdroj: Youtube.com/visitkremnica

Mesto lemované stredovekými hradbami a krásnou prírodou rozhodne má čo ponúknuť. A práve to sa samospráva mesta Kremnica snaží ukázať v novom promo videu. Za necelých päť minút v ňom prežijete prechádzku ulicami dýchajúcimi históriou, vznášate sa ponad kopce ponorené v inverzii a ocitnete sa aj visiac na skale na jednej z adrenalínových fe­rát.

Z dielne Kremničana

Ako vysvetľuje koordinátorka cestovného ruchu v meste Veronika Chrienová, nápad na vytvorenie promo spotu vznikol už pred dvoma rokmi. Mesto na spracovanie videa oslovilo fotografa a filmára, Kremničana Dominika Janovského.

„Zvolil som takú strihovú skladbu a dynamiku, aby to bolo svieže. Prvé zábery centra mesta sú tie najlepšie, pretože pri zahltení vizuálnym smogom na sociálnych médiách to musí byť niečo, čo hneď upúta zrak,“ vysvetľuje Dominik.

Video začína a končí zábermi na pamiatky mesta, čím sa obraz podľa Dominika Janovského rámcuje. Stred videa upútava na možnosti športových aktivít v meste a okolí a zábery z podujatí. Nechýbajú pôsobivé zábery točené z dronu či zaujímavé detaily.

Tajomné miesta

„Detstvo som prežil v Kremnici, počas štúdia aj teraz sa sem často vraciam. Kde je najkrajší pohľad na zámok, kde je najlepší západ a východ slnka či časy, v ktorých je najlepšie svetlo, som teda poznal naspamäť,“ vysvetľuje Janovský.

„Raz som ale musel na Kalvárii čakať hodinu s nastaveným statívom na východ slnka, lebo som to zle odhadol,“ spomína na náročnejšie momenty pri výrobe.

„Super bolo točenie interiéru hradu, pretože nie je úplne ľahké sa tam dostať, treba na to povolenie. Zaujímavé bolo točiť makro zábery minerálov, nerastov a zlata, ktoré sú len pár milimetrov veľké,“ doplnil. Materiál Dominik zbieral viac ako rok a pol, no vo videu nájdeme aj zábery z roku 2015. Celkovo zozbieral 885,35 GB materiálu. „Pomaly s mestom dohadujeme ďalšie videá, ktoré budú koncipované trochu inak,“ načrtol autor videa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: YouTube.com

Aktuality zo Žiaru a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM