Barbara Dallosová Rôzne

Kremnicou prešli veterány: Hviezdou takmer storočná Praga Alfa, FOTO

Počas víkendu, kedy Kremnica žila oslavami výročia, zavítala medzi hradby aj neprehliadnuteľná návšteva. Pozrite tých tátošov!

Ilustračný obrázok k článku Kremnicou prešli veterány: Hviezdou takmer storočná Praga Alfa, FOTO
6
Galéria
Foto: Marián Bazala

V sobotu 15. septembra si obyvatelia od Kremnických Baní až po Turčianske Teplice užili tradičný pohľad na veteránov, ktorí do týchto miest zamierili už piaty raz na veterán rallye Stredom Európy 2018. Historickou Kremnicou teda nablýskané stroje prechádzali práve počas veľkolepých 690. výročia udelenia mestských privilégií a zároveň založenia mincovne.

Ako informujú organizátori rallye, na štart veteránskej jazdy sa postavilo rekordných 193 posádok, z toho 153 áut a 40 motocyklov. Kolóna, ktorá vyrazila z Kremnických Baní cez Krahule, Kremnicu, Hornú Štubňu, Turčiansky Michal, Mošovce až do Turčianskych Teplíc, mala neuveriteľných dvanásť a jej súčasťou boli ozajstné skvosty.

Najstarším vozidlom v kolóne bola Praga Alfa z roku 1922 a účastníci nielen tejto posádky doladili atmosféru dobovým oblečením. „Veteránizmus nie je len koníček, ale aj životný štýl," zhodnotil za organizačný tím predseda Veterán klubu v Turčianskych Tepliciach Július Piliar.

Milovníci veteránov mohli po prvej jazde všetky vozidlá a motocykle obdivovať v pešej zóne Turčianskych Teplíc. Popoludní sa vybrala kolóna na druhú krátku jazdu, po ktorej sa opäť vrátila do Turčianskych Teplíc, kde bol pre účastníkov a návštevníkov akcie pripravený zábavný aj hudobný program až do večerných hodín. Podujatie každoročne organizuje Veterán klub Turčianske Teplice a generálnym partnerom sa stala značka ProfiAuto a AZ CAR.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM