Krimi

Krimi okienko: Životy vyhasli na ceste i železničnej trati

Slovenské železnice priniesli jednu tragickú a niekoľko alarmujúcich správ. Život si vyžiadala aj nehoda pri Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Krimi okienko: Životy vyhasli na ceste i železničnej trati
Zdroj: TASR

Tragická nehoda pri Kľačne

Život 35-ročného motorkára z okresu Žilina si vyžiadala dopravná nehoda, ku ktorej došlo 16. septembra podvečer v katastri Kľačna v okrese Prievidza. TASR o tom dnes informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

„Vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojím schopnostiam, prešiel s motorkou do protismeru a následne mimo cestu do priekopy, kde sa s ňou niekoľkokrát prevrátil. Pre nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," uviedla Antalová.

Prítomnosť alkoholu v dychu bude u vodiča polícia zisťovať. „Príčiny nehody sú v štádiu vyšetrovania,“ dodala trenčianska krajská policajná hovorkyňa.

PREČÍTAJTE SI: V galantskom zariadení prebieha policajná akcia. Potvrdí sa sexuálne zneužívanie?

Zdroj: TASR

Nebezpečné prípady

Železnice zároveň zaevidovali aj niekoľko mimoriadne nebezpečných prípadov. Jeden z nich sa stal v úseku Liptovský Mikuláš – Výhybňa Paludza, kedy pluh rušňa zachytil osobu sediacu na koľaji. Tá bola zjavne pod vplyvom alkoholu a hoci sa snažila z koľajiska odísť, vlak ju zachytil. Keď vlak zastavil, osoba z miesta ušla. V Leopoldove zasa dozorca musel privolať políciu k podnapitej osobe, ktorá sa najprv pohybovala po nástupišti a neskôr aj v koľajisku.

Ničím nezvyčajným neboli minulý týždeň ani rôzne prípady vandalizmu a krádeží. Vo Svätom Jure odcudzili stojan na bicykle, v úseku Varín – Vrútky narazil vlak do dreveného predmetu, ktorý bol v koľajisku. V Žiline musela asistovať polície kvôli agresívnemu cestujúcemu.

„Vlak zastavil pred stanicou Žilina pri vchodovom návestidle, pretože dotyčný cestujúci použil záchrannú brzdu. Následne sa zistilo, že porozbíjal sklené výplne vo vozňoch, pričom sa sám porezal a silne zakrvavil dva vozne," uviedla Poluhárová s tým, že poškodených bolo päť vozňov.

V úseku Piešťany – Veľké Kostoľany zasa pri kontrole cestovných dokladov napadli dvaja cestujúci v rýchliku vlakvedúceho.

PREČÍTAJTE SI: Tragická nehoda medzi dedinami: Havaroval mercedes, vyhasol mladý ľudský život

Železnice SR
8
Galéria
Zdroj: TASR

Na trati zahynul jeden človek

Na tratiach Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) zahynula počas uplynulého týždňa jedna osoba. Stalo sa tak na úseku Barca – Haniska pri Košiciach, kedy rýchlik narazil do muža stojaceho v koľajisku. V tomto prípade išlo o samovraždu. Informovala o tom Ivana Popluhárová z odboru komunikácie Generálneho riaditeľstva ŽSR.

Na železničnom priecestí vo Veľkom Mederi sa zasa v piatok (16.9.) zrazil kamión s vlakom, ktorý sa následne vykoľajil. Pri nehode traja ľudia utrpeli ťažké zranenie a ďalších 30 ľahké. Okrem toho došlo aj k poškodeniu železničnej infraštruktúry a prerušeniu dopravy v úseku Zemianska Olča – Veľký Meder v čase od 7.16 do 21.05 h.

„Železnice upozorňujú na ľahostajnosť osôb a vodičov pohybujúcich sa v okolí železničných tratí a priecestí a taktiež na nepozornosť vodičov. Preto vyzývajú verejnosť na opatrnosť pri pohybe v blízkosti železničnej trate a dodržiavanie ustanovení zákona o dráhach a zákona o premávke na pozemných komunikáciách," zdôraznila Popluhárová.

PREČÍTAJTE SI: Na železničnom priecestí sa zrazil vlak s kamiónom! V nemocnici je 15 ľudí

Zrážka vlaku s kamiónom vo Veľkom Mederi
7
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: TASR – ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM