Správy Regióny

Križovatku Blatné sprejazdní NDS o mesiac skôr, než plánovala

Práce na križovatke Blatné pomaly finišujú. NDS sprejazdní križovatku Blatné už koncom novembra.

Ilustračný obrázok k článku Križovatku Blatné sprejazdní NDS o mesiac skôr, než plánovala
15
Galéria
Zdroj: Národná dialničná spoločnosť

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) skráti čas rekonštrukcie diaľnice D1 o približne jeden mesiac a križovatku Blatné sprejazdní už koncom novembra 2017. Motoristom zo Senca a okolia bude k dispozícii plnohodnotná križovatka s napojením všetkých smerov na diaľnicu D1. Informovala o tom hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

Práce finišujú

„Práce na križovatke Blatné pomaly finišujú. Cemento-betónový kryt v ľavom jazdnom páse je už zrealizovaný, rovnako ako aj nespevnená krajnica na objekte diaľnice i prechodové časti napojenia severných vetiev na diaľnicu. Osadili sme tiež oceľové zvodidlá na severných vetvách,“ priblížila Michalová.

NDS podľa jej slov v súčasnosti realizuje vodorovné a zvislé dopravné značenie, osádza oceľové a betónové zvodidlá, zrealizuje prechodové úseky z nového cemento-betónového krytu na existujúce vrstvy asfaltu diaľnice, ako aj asfaltové vrstvy severných vetiev. Pristúpi tiež k vegetačným úpravám v okách križovatky a dokončí práce na odvodnení.

Presmerovanie dopravy

„K presmerovaniu dopravy na diaľnici dôjde v termíne od 23. novembra od približne 10:00 hod. do 29. novembra do 17:00 hod.,“ informovala hovorkyňa s tým, že presmerovanie dopravy a sprejazdnenie križovatky Blatné bude prebiehať po etapách s obmedzeniami.

„Postupne dôjde k presmerovaniu dopravy v smere Trnava – Bratislava do dvoch jazdných pruhov a následne do troch jazdných pruhov, spustí sa vetva Trnava – Senec, Blatné (Sever), vetva Senec, Blatné – Bratislava (Sever). Vetvy Bratislava – Senec – Blatné (Juh) a Senec, Blatné – Trnava (Juh) sa budú púšťať ako posledné,“ spresnila Michalová.

Dodala, že NDS pristúpi aj k rozobratiu a odvozu starých betónových i dočasných zvodidiel, a namaľuje dopravné značenie na pravej strane diaľnice, odbočovacej a zaraďovacej vetve. V prvej polovici roka 2018 spoločnosť plánuje zrekonštruovať cesty II. a III. triedy, miestne komunikácie po výstavbe a zrealizovať veľkoplošné portály na diaľnici D1.

NDS začala s prácami na križovatke Blatné v apríli 2016.

Blatné, križovatka
5
Galéria
Zdroj: Národná dialničná spoločnosť
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM