Krimi

Krok v prípade tragédie pri Novej Bani: Mišo (19) z auta smrti je vo väzbe

Ďalší posun v prípade policajnej naháňačky s tragickým koncom. Vodiča auta, v ktorom zahynul sedemnásťročný Tomáš, vzali do väzby.

Ilustračný obrázok k článku Krok v prípade tragédie pri Novej Bani: Mišo (19) z auta smrti je vo väzbe
Zdroj: TASR

Devätnásťročný mladík z okresu Zlaté Moravce, ktorý v noci zo soboty na nedeľu (18.6.) viedol auto unikajúce pred políciou, je už vo väzbe.

,,Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Žiar nad Hronom rozhodol o vzatí obvineného Michala J. stíhaného pre trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia do väzby, z dôvodu tzv. preventívnej väzby, a teda pre dôvodnú obavu, že bude pokračovať v páchaní trestnej činnosti," potvrdila zastupujúca hovorkyňa Krajského súdu Banská Bystrica Alena Sigetyová.

Po streľbe policajtov na unikajúce auto neďaleko Novej Bane zomrel 17-ročný mladík. Udalosť sa stala po tom, ako policajná hliadka spozorovala auto, ktoré viedol obvinený muž. Ten bol polícii známy, keďže už predtým šoféroval motorové vozidlo v čase, keď mal uložený zákaz.

Policajná hliadka preto chcela vodiča zastaviť a skontrolovať. Vybrala sa za autom v smere na obec Orovnica, zapla výstražné zvukové a svetelné znamenie, na ktoré vodič reagoval zrýchlením a následne aj riskantným predbiehacím manévrom. Policajti preto použili niekoľko varovných výstrelov do vzduchu. Keďže vodič nereagoval, použili varovný výstrel na auto. Auto následne havarovalo neďaleko obce Hronský Beňadik v časti Psiare.

Vo vozidle sa nachádzali ďalšie tri osoby, 16-ročná spolujazdkyňa sediaca vedľa vodiča a dvaja spolujazdci na zadných sedadlách. Jeden z nich, 17-ročný Tomáš utrpel zranenie. Policajti privolali rýchlu zdravotnú pomoc, pričom až do príchodu jej posádky sa snažili mladého muža na mieste oživovať. Ten však na mieste zraneniu podľahol.

O nehode sme písali v článku: Dráma pri Novej Bani: Policajti strieľali na unikajúce auto, zomrel v ňom Tomáš (†17)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM