Webnoviny - Svet

Kroták prekonal hranicu 900 zápasov v extralige

WEBNOVINY.SK

Foto: BRATISLAVA 11. septembra (WEBNOVINY) – Popradský hokejista Arne Kroták ako prvý hráč odohral v najvyššej slovenskej súťaži 900 zápasov. Na jubilejný duel nastúpil v piatok v domácom prostredí proti Košiciam, kde tiež pôsobil. Jubilant po súboji nebol najspokojnejší, Poprad doma prehral 0:1 po samostatných nájazdoch.

„Ak mám povedať pravdu, tak ja som o tom, že nastupujem na 900. zápas ani nevedel. Pripomenuli mi to až novinári pred stretnutím. Na spomienky teda nebol čas. Ak sa nad tým zamyslím, tak to už musím byť poriadne starý. Inak by som predsa 900 zápasov neodohral,“ povedal s úsmevom pre server Hokej.sk Kroták a dodal: „Dúfam, že mi bude zdravie slúžiť i naďalej a ak by to išlo, tak by som sa rád dožil aj tisícky. Potom už budem môcť s pokojným svedomím zavesiť korčule na klinec.“

Tridsaťosemročný Popradčan začal už dvadsiatu seniorskú sezónu. S výnimkou krátkych anabáz v Zlíne a v Třinci hrával iba na Slovensku, kde si okrem popradského obliekol aj košický dres. V extralige je zároveň historicky najlepším strelcom, keď dal 401 gólov. "Nechcem byť neskromný, ale myslím si, že pôjde o ťažko prekonateľné rekordy. V dnešnej dobe sa už len sporadicky nájde hráč, ktorý vydrží v slovenskej extralige tak dlho.

Teraz už chlapci uvažujú inak, ako som zmýšľal ja. Dnes sa pokúša každý pobrať von za lepšími podmienkami a pre novú generáciu bude teda zložité odohrať v našej lige deväťsto zápasov. Väčšiu šancu vidím v prekonaní rekordu v počte gólov a mojim tipom je predovšetkým Martin Kuľha," dodal pre Hokej.sk Arne Kroták.

V tejto sezóne môžu mať v Poprade aj ďalšieho deväťstovkára, nestárnuci Juraj Kledrowetz má na svojom konte 858 duelov. V historickej extraligovej tabuľke mu zatiaľ patrí 3. miesto.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM