Aktualizované Zo zahraničia

Krvavá streľba na škole v Rusku: Medzi obeťami sú učitelia aj DETI!

Očití svedkovia informovali, že niekoľko detí sa po vypuknutí streľby v škole zachraňovalo tak, že vyskakovali z okien svojich tried.

Ilustračný obrázok k článku Krvavá streľba na škole v Rusku: Medzi obeťami sú učitelia aj DETI!
7
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Streľba v jednej zo stredných škôl v meste Kazaň v stredoruskej Tatárskej republike si podľa najnovších informácií vyžiadala najmenej deväť životov a 21 zranených. Medzi obeťami sú deti i učitelia.

Medzi obeťami je sedem žiakov ôsmeho ročníka školy, štyria chlapci a tri dievčatá, spresňuje agentúra TASS s odvolaním sa na vyjadrenia prezidenta Tatárskej republiky Rustama Minnichanova. Okrem toho o život prišiel jeden učiteľ a ďalšia žena.

Streľba v škole

Pôvodne sa hovorilo o dvoch útočníkoch. Hovorkyňa prezidenta Tatárskej republiky Lilija Galimovová ale informovala, že útočník konal sám. Novinárom pritom povedala, že informácie o údajných dvoch páchateľoch neodrážajú skutočnú situáciu a označila ich za „nepravdivé“.

Ruský národný protiretoristický výbor uviedol, že útočník spustil streľbu v škole č. 175 približne o 9.30 hod. Strelca zadržala polícia. Útočník bol identifikovaný ako 19-ročný Iľnaz Gaľaviev. Úrady ho zadržali a začali vyšetrovanie. Muž podľa informácií TASS konal sám.

Školu prehľadali experti, pričom v nej nenašli nijaké nebezpečné predmety, uviedla agentúra TASS s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z prostredia zásahovej jednotky.

Agentúra TASS dodala, že po incidente v škole č. 175 bola posilnená bezpečnosť vo všetkých školách v meste.

Vyskakovali z okien

Časť školákov zo školy, kde došlo k streľbe, evakuovali a rozmiestnili do okolitých základných a materských škôl, kde sú im k dispozícii psychológovia.

Očití svedkovia informovali, že niekoľko detí sa po vypuknutí streľby v škole zachraňovalo tak, že vyskakovali z okien svojich tried.

Agentúra TASS dodala, že zadržaný útočník nebol žiakom strednej školy, kde útočil. V čase útoku bolo v škole 714 detí, asi 70 zamestnancov, z toho 52 učiteľov, dodal TASS.

Držba zbraní

Ruský prezident Vladimir Putin nariadil v utorok preskúmať legislatívu týkajúcu sa držby zbraní. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov uviedol, že Putin „vydal príkaz na bezodkladné vypracovanie nového ustanovenia týkajúceho sa typov zbraní, aké môžu byť v rukách civilistov,“ a to s prihliadnutím na zbraň, aká bola použitá pri utorňajšej streľbe, píše agentúra AFP.

Ruský prezident Vladimir Putin kondoloval pozostalým po obetiach a príslušným úradom nariadil, aby všetkým zasiahnutým poskytli lekársku a psychologickú po­moc.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM