Krimi Zo zahraničia

Krvavý incident v Škótsku: Muž dobodal ľudí, polícia ho zastrelila

Na ulici West George Street bolo vidieť veľký počet policajtov s viac ako desiatimi policajnými vozidlami.

Ilustračný obrázok k článku Krvavý incident v Škótsku: Muž dobodal ľudí, polícia ho zastrelila
5
Galéria
Zdroj: TASR

Traja ľudia údajne zahynuli v piatok pri útoku muža nožom v centre škótskeho mesta Glasgow. Bodné zranenia utrpel aj policajt. Informovali o tom britské televízie Sky News a BBC. Podozrivý páchateľ bol tiež smrteľne postrelený, potvrdila polícia.

Policajta dobodaného nožom previezli do nemocnice. Ozbrojená polícia uzatvorila ulicu West George Street v centre mesta a záchranári v ochranných oblekoch ošetrovali osobu na chodníku postriekanom krvou.

Očití svedkovia pre Sky News uviedli, že videli zakrvavených ľudí na nosidlách, ako ich vynášajú z hotela Park Inn. Incident s troma mŕtvymi sa údajne stal v hoteli.

Polícia v najväčšom škótskom meste už skôr informovala, že pohotovostné služby zasahujú pri incidente v centre Glasgowa, a vyzývala ľudí, aby sa štvrti vyhli. Uviedla to agentúra AP.

Na ulici West George Street bolo vidieť veľký počet policajtov s viac ako desiatimi policajnými vozidlami. Polícia pre širšiu metropolitnú oblasť Glasgowa uviedla, že „situáciu má teraz pod kontrolou a verejnosti už žiadne nebezpečenstvo nehrozí“.

Radnica Glasgowa v piatkovom vydaní dopravných informácií napísala, že v súčasnosti je z dôvodu „vážneho policajného incidentu“ uzavreté množstvo ciest.

Polícia zastrelila páchateľa útoku nožom v centre Glasgowa
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM