Práca Rôzne

Kto by im v tomto pekle závidel? TOP 3 najhorúcejšie fleky v Košiciach

To je ale hic! Zatiaľ, čo sa ľudia pracujúci v kancelárii chladia klimatizáciou, iní takú možnosť nemajú. Komu v týchto horúčavách niet čo závidieť?

Ilustračný obrázok k článku Kto by im v tomto pekle závidel? TOP 3 najhorúcejšie fleky v Košiciach
Zdroj: TASR

Teplota na teplomeroch stúpa, z tváre vám kvapká pot a každých pár minút siahate po vode. Odborníci však hlásia, že to bude ešte horšie. V ktorých povolaniach by ste teraz nechceli byť na ich mieste?

Pracovať v tomto teple na stavbe či pri vysokej peci je doslova ako pracovať v pekle. Nemusíme však chodiť ďaleko a povolania, v ktorých sa zamestnanci momentálne varia vo vlastnej šťave nájdeme aj priamo v meste. Vybrali sme tri, s ktorými sa denne stretávame.

Na poriadok v uliciach dozerá v Košiciach mestská polícia bez ohľadu na počasie. Počas týchto horúcich dní im nie je, čo závidieť. ,,Ak sme pešia hliadka, tak nám na tento čas nadriadení nedávajú za povinnosť nosiť šiltovku, aby sme tie horúčavy znášali lepšie. Ak sa dá, tak ideme do tieňa," prezradil policajt Ronald.

Pani Mária pracuje v novinovom stánku na opačnom konci mesta. Okrem dlhého cestovania ju potom čaká niekoľko hodín v malom priestore. ,,Musím to vydržať, nie je na výber. Nosím si so sebou vodu a mám tu malý ventilátor. Vonku máme chladničku s nápojmi," prezradila.

Kým odborníci odporúčajú v horúcom počasí siahnuť po ľahkom jedle, paradoxom je, že práve vtedy nás najviac lákajú hranolky, langoše či pizza. Ľudia, ktorí obsluhujú pec na pizzu majú v práci hotové peklo.

,,Zatiaľ to zvládam, ale je to veľmi náročné, keďže vonku je to peklo a tu ešte väčšie. Stále mám pri sebe vodu, lebo veľmi veľa vypotím," priznala sa Janka, ktorá v pizzérii brigáduje počas celého leta.

Ako to počas horúcich dní vyzerá vo vašej práci? Podeľte sa s nami so svojimi postrehmi a skúsenosťami v správe na našej Facebookovej stránke!.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM