Krimi

Kto je muž, ktorý sa vyhrážal moderátorke RTVS? Má vyše 70 rokov a vlastní ZBRAŇ

NAKA zadržala muža, ktorý sa mal vyhrážať moderátorke verejnoprávnej televízie. Šéf národnej kriminálnej agentúry prezradil podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Kto je muž, ktorý sa vyhrážal moderátorke RTVS? Má vyše 70 rokov a vlastní ZBRAŇ
Zdroj: RTVS , Polícia Slovenskej republiky

Moderátorka diskusnej relácie Sobotné dialógy Marta Jančkárová nedávno čelila nechutným vyhrážkam. "V e-mailoch sa Marte Jančkárovej neznáme osoby vyhrážajú mimoriadne vulgárnym a agresívnym slovníkom fyzickou likvidáciou, mučením, hromadným znásilnením, ublížením jej rodinným príslušníkom atď.,“ napísala vtedy RTVS.

Vo štvrtok (2. marca) polícia informovala, že zadržala podozrivého: „Národná kriminálna agentúra v rámci policajnej akcie s krycím názvom FRANCESCO zadržala osobu R.P., ktorá je podozrivá z vyhrážania sa redaktorke slovenskej verejno-právnej televízie a verejnoprávneho rozhlasu.“

Podľa riaditeľa NAKA Ľubomíra Daňka má podozrivý muž vyše 70 rokov a vlastní zbraň. Povedal to v relácii RTVS Silná zostava.

„Osobu sme zadržali, bola nebezpečná aj z toho dôvodu, že doma má legálne držanú strelnú zbraň. Vykonávali sme všetky opatrenia, aby sa nič nestalo,“ prezradil Ľubomír Daňko s tým, že polícia už zbraň zabezpečila.

Vypátrali ho vďaka telefónu

Zadržaný muž má byť podľa RTVS z okresu Poltár, pričom ho mali vypátrať podľa telefónneho čísla. Podľa riaditeľa NAKA však domovú prehliadku urobiť nemohli, nakoľko sudca z Okresného súdu Bratislava I nedal súhlas.

„Požiadali sme Okresnú prokuratúru Bratislava I aj na súhlas na zadržanie tejto osoby, ako aj na to, aby sme mohli vykonať procesné úkony podľa Trestného poriadku. Prokurátorka sa obrátila na príslušného sudcu Okresného súdu Bratislava I. Ten až dnes rozhodol o týchto úkonoch. Nemôžem ich konkretizovať, ale súhlas na vykonanie úkonov nám nedal a museli sme sa zariadiť,“ cituje slová Ľubomíra Daňka portál spravy.rtvs.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM