Správy Regióny Zo Slovenska

Kuchajdu čaká revitalizácia. Nové Mesto vyhlási v máji architektonickú súťaž

Nové Mesto pripravuje revitalizáciu obľúbeného rekreačného areálu Kuchajda. Cieľom samosprávy je vytvoriť z lokality okolo prírodného kúpaliska oddychovo-športový park.

Ilustračný obrázok k článku Kuchajdu čaká revitalizácia. Nové Mesto vyhlási v máji architektonickú súťaž
12
Galéria
Zdroj: TASR

Kuchajda je vyhľadávanou rekreačnou lokalitou mnohých Bratislavčanov. Každoročne v lete sa stáva centrom športových, kultúrnych a iných spoločenských aktivít. V blízkej budúcnosti ju však čakajú zmeny.

Plán revitalizácie

Mestská časť Nové Mesto prišla so zámerom obnovy územia okolo prírodného kúpaliska už začiatkom minulého roka. Do plánovania zapojili dokonca aj verejnosť, ktorá mohla prostredníctvom online dotazníka prichádzať s nápadmi, ako areál obohatiť. Samospráva uskutočnila počas roka aj viaceré diskusie s ľuďmi a zbierali podnety, ako si predstavujú budúcnosť Kuchajdy.

Všetky tieto prípravy nakoniec dospeli do prvého oficiálneho stretnutia (23. marca) zástupcov mestskej časti, hlavného mesta, športového klubu Inter Bratislava, nákupného centra Polus a ďalších okolitých vlastníkov, z ktorého vzišiel jasný záver plánovanej revitalizácie. „V máji vyhlásime architektonickú súťaž návrhov,“ informoval na sociálnej sieti starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Čo vznikne na Kuchajde

S prípravou podkladov a nastavením súťaže pomáhajú samospráve aj architekti z Novej Cvernovky. Cieľom je, aby bola súťaž zaujímavá pre skúsených architektov, transparentná a aby bol výsledok realizovateľný.

Po dokončení revitalizácie by sa mala Kuchajda podľa slov starostu Nového Mesta zmeniť na oddychovo-športový park. „Choré stromy nahradíme novými, staré bufety vymeníme za moderné s jednotnou architektúrou, vytvoríme nové a bezpečné športoviská, veľké detské ihrisko či bežeckú dráhu oddelenú od chodníka,“ doplnil Rudolf Kusý s tým, že sú otvorení aj ďalším nápadom na skrášlenie a obohatenie areálu od architektov v súťaži.

Víkend na Kuchajde
12
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM