Správy

Kúpili ste ich pod stromček? Odborníci upozorňujú na nebezpečné hračky

Slovenská obchodná inšpekcia upozornila na ďalšie nebezpečné hračky. Dobre si ich prezrite.

Ilustračný obrázok k článku Kúpili ste ich pod stromček? Odborníci upozorňujú na nebezpečné hračky
4
Galéria
Zdroj: soi.sk

Prvou z hračiek je plastový mobilný telefón. Popis výrobku: mobilný telefón na batérie 1,5 V, ktorý je vyhotovený z tvrdého plastu ružovej farby s tlačidlami bielej farby. Na prednej strane mobilného telefónu je nalepený obrázok znázorňujúci displej telefónu. Výrobok sa predáva zalisovaný do priesvitného plastového obalu na papierovej podložke. Na papierovej podložke je uvedené označenie výrobku NO. 8034 a označenie CE. Na zadnej strane obalu je prilepený papierový štítok, na ktorom je uvedené ABABABY Item NO: 8034 a EAN kód: 6900017080344.

Ako informuje Slovenská obchodná inšpekcia (SOI), pri tomto výrobku je mechanické riziko – riziko poškodenia sluchu. „Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku predávajúcemu, u ktorého bol predmetný výrobok zakúpený, právo na vrátenie kúpnej ceny. Slovenská obchodná inšpekcia odporúča spotrebiteľom, ak si túto hračku zakúpili, aby ju vo vlastnom záujme prestali používať,“ informuje SOI.

Ďalšou hračkou, na ktorú Slovenská obchodná inšpekcia upozorňuje, je penová podložka. „Penová podložka sa skladá z 10 ks rôznofarebných veľkých penových dielov, ktoré zobrazujú motýľa, veľrybu, leva, kohúta, rybu, loďku, vrtuľník, rušeň, sanitku a auto. Výrobok sa predáva zabalený v priesvitnej fólii s papierovým štítkom, ktorý obsahuje údaje o výrobku. Na papierovom štítku sú uvedené nasledujúce údaje: číslo výrobku A3238 NOV, EAN kód: 8591945084382 a označenie CE,“ informuje SOI.

V tomto prípade je rizikom možné zadusenie.

DHračka je určená pre deti do 36 mesiacov, pričom hračky a odnímateľné súčasti hračiek pre deti do 3 rokov nesmú v akejkoľvek polohe úplne zapadnúť do valca na malé časti. Z hračky s motívom leva a ryby sa pri skúške ľahko oddelili oči, ktoré úplne zapadli do valca na malé časti," dodávajú odborníci s tým, že hrozí nebezpečenstvo zablokovania dýchacích ciest.

Aj v tomto prípade má spotrebiteľ právo na vrátenie kúpnej ceny.

Nebezpečné hračky
4
Galéria
Zdroj: soi.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM