Barbara Dallosová Správy Politika

Kuriak z OĽANO kritizuje necudné obliekanie žien v lete: Političky mu to poriadne VYTMAVILI!

Poslanca OĽANO pohoršujú napríklad vydaté ženy, ktoré sa v horúčavách príliš odhaľujú. Reakcie na jeho post sú poriadne tvrdé.

Ilustračný obrázok k článku Kuriak z OĽANO kritizuje necudné obliekanie žien v lete: Političky mu to poriadne VYTMAVILI!
Zdroj: Usplash.com/TASR Jakub Kotian

Milan Kuriak je menej známy poslanec z OĽANO, ktorý bol na kandidátke uvedený ako správca horskej chaty z Tvrdošína. Najnovšie sa postaral o rozruch, keď na Facebooku zdieľal status Slovenského dohovoru za rodinu o obliekaní sa žien v letných dňoch. Post vyvolal veľké vášne a reagovali naň nielen obyčajní Slováci, ale aj Kuriakovi poslaneckí kolegovia.

Módne rady

Príspevok Slovenského dohovoru za rodinu mal mravoučný tón a hovoril o obliekaní sa v letných horúčavách. Vyzýval na cudné správanie a čo najmenšiu mieru odhaľovania tela.

„Môže to byť takmer nemožné, pretože moderná móda, najmä letné oblečenie, je veľmi provokatívna a obnažujúca telo,“ stojí v poste.

Príspevok ďalej poskytuje niekoľko rád, a hoci nie sú presne adresované ženám, z ich obsahu vyplýva, že sa zaoberajú najmä ženskou módou.

„Vyvarujte sa príliš hlbokým výstrihom a krátkym sukniam. Všetko, čo má hlboký výstrih, je necudné, rovnako ako všetko, čo ukazuje dekolt, keď sa predkloníme. Keď si sadneme, sukňa alebo šaty by sa nemali vydvihnúť po stehne,“ odporúča Slovenský dohovor za rodinu. Ten zároveň vystríha pred príliš obtiahnutým oblečením a radí piť v lete veľa tekutín a používať opaľovací krém.

Kritika dnešných žien

Milan Kuriak post zdieľal s komentárom, z ktorého je zrejmé, že sa so stanoviskom kresťanskej inštitúcie stotožňuje. Naznačil, že obliekanie niektorých Sloveniek považuje za nevhodné. Vypichol pritom konkrétne kategórie ako vydaté ženy a „ženy v rokoch“.

„U mnohých dnešných žien je cudnosť neznámy pojem…o to zarážajúcejšie je odhaľovanie sa vydatých žien v rokoch a ich módne doplnky od hlavy po členky nôh sú tiež zarážajúce a na zamyslenie…,“ napísal Kuriak.

Reakcie na seba nenechali dlho čakať a príspevok nazbieral za krátky čas stovky komentárov. Veľká časť z nich bola negatívna a Kuriakov názor nepodporovala. „WTF, akože Taliban by toto nedal lepšie,“ komentoval Marek.

„Keď budete chodiť pomedzi ľudí, dajte si papierové vrecko na hlavu, lebo zjavne sa nedokážete ovládať, keď vidíte ženské nohy alebo dekolt,“ pridala Ivana.

Pohoršené političky

Na kontroverzný post reagovala aj poslankyňa Romana Tabák, známa viacerými škandálikmi. Mladá politička zavesila na Facebook fotku v plavkách a svojmu poslaneckému kolegovi k nej pripojila odkaz. Kuriakovi popriala krásne leto a odporučila mu, aby nepil toľko omšového vína. Pridala aj citát z písma svätého, ktorý sa s Kuriakovým postom tak trochu vylučuje.

„Sila a dôstojnosť je jej odevom a s úsmevom sa díva na budúci deň,“ píše Tabák.

Pre portál Čas.sk sa vyjadrili aj ďalšie političky, ktoré postoj Milana Kuriaka odsúdili. Nesúhlasí s ním ani Petra Krištúfková so Sme rodina, jej stranícka kolegyňa Adriana Pčolinská či Jana Bittó Cigániková z SaS.

„Tento názor, rovnako ako on celý, patrí do praveku. Ženy majú slobodnú voľbu nielen v tom, či budú rodiť deti, rozmnožovať sa a či chcú kariéru, alebo stáť za sporákom. Taktiež majú slobodnú voľbu aj v tom, čo si na seba budú obliekať,“ uviedla pre portál Bittó Cigániková.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

U mnohých dnešných žien je cudnosť neznámy pojem...o to zaražajúcejšie je odhaľovanie sa vydatých žien v rokoch a ich ,, módne " doplnky od hlavy po členky nôh sú tiež zaražajúce a na zamyslenie...

Posted by Milan Kuriak on Tuesday, July 12, 2022

➖#MilanKuriak krásne leto ti prajem! Nepi toľko toho omšového vína. 8) „Sila a dôstojnosť je jej odevom a s úsmevom sa díva na budúci deň.“ ‭‭#Príslovia‬ ‭31:25‬ ‭

Posted by Romana Tabak on Wednesday, July 13, 2022

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM