Rôzne

KURIOZITA DŇA: Čo tam po Pokémonoch, v Amsterdame majú väčšiu zábavku!

Daniel Disselkoen je mladý umelec z holandského Amsterdamu, kde sa mu v mestskej hromadnej doprave podarilo zaujať desiatky cestujúcich.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Čo tam po Pokémonoch, v Amsterdame majú väčšiu zábavku!
Zdroj: YouTube.com

V týchto dňoch je po celom svete veľký pokemonovský boom. Japonská firma po rokoch slávi obrovský úspech, jej tržby narástli o niekoľko miliárd, každý chce prostredníctvom svojho smartfónu chytať malé milé potvorky. Podobný koncept ale využíva aj Daniel Disselkoen, predstaviteľ interaktívneho umenia a inštalácií. Ten navyše výrazne šetrí baterku vášho telefónu.

KURIOZITA DŇA: Dievča, ktorému nikto neverí, že sa nenarodilo s korčuľami na nohách

Mladík, ktorý v rodnom Holandsku vyštudoval Kráľovskú akadémiu umenia, v spolupráci s jednou dopravnou spoločnosťou práve v Amsterdame „polepil“ jednotlivé linky veľavravnými obrázkami. Prvým je návod, ako sa hry zúčastniť, druhým potom jednoduchý krokodíl s otvorenou papuľou, pomocou ktorého chytáte „body“ priamo z autobusu. Bodmi sú myslení obyčajní ľudia, ktorí sa počas bežného dňa presúvajú z miesta na miesto. Pešo, na bicykli, skateboarde, korčuliach. Stačí len zažmúriť jedno oko a zapojiť predstavivosť. A že sa vám na konci vaše cesty nepáči výsledné skóre? Nevadí, môžete pokračovať na ďalšej linke, navyše máte o zábavu postarané.

Amsterdam - interaktívna hra
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM