Svet Zo zahraničia

KURIOZITA DŇA: Juhokórejskú armádu uviedol do pohotovosti kŕdeľ vtákov

"Neznámy letiaci predmet", ktorý v pondelok zaznamenal radar juhokórejskej armády v oblasti prísne stráženej demilitarizovanej zóny na hranici s Kórejskou ľudovodemokratickou republikou (KĽDR) a ktorý vyvolal poplach, bol v skutočnosti kŕdeľ vtákov.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Juhokórejskú armádu uviedol do pohotovosti kŕdeľ vtákov
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Informovalo o tom velenie juhokórejskej armády, píše agentúra AP.

Armáda pôvodne v krátkom vyhlásení pre novinárov uviedla, že „kontroluje a prijíma opatrenia po tom, ako vojenský radar zachytil neidentifikovaný predmet na oblohe nad demilitarizovanou zónou v strednej časti medzikórejskej hranice v provincii Kangwon“.

Podľa niektorých médií Soul zaktivizoval bojové stíhačky a vrtuľníky. Neznámy predmet totiž mohol byť aj severokórejský vrtuľník letiaci cez hranicu do Južnej Kórey. Velenie juhokórejskej armády tieto informácie nepotvrdilo. Uviedlo iba, že na identifikáciu objektu nasadili nešpecifikované sledovacie zariadenia.

Armáda následne potvrdila, že išlo o kŕdeľ vtákov letiaci zo severu na juh.

Demilitarizovaná zóna medzi dvoma Kóreami je jednou z najstráženejších oblastí na svete. Medzi oboma krajinami dochádzalo v minulosti k občasnej výmene streľby. Po tom, ako KĽDR súhlasila s rokovaniami a svojom jadrovom programe, je situácia v oblasti pokojná, doplnila agentúra AP.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM