Zo Slovenska

KURIOZITA DŇA: Levoču skrášľuje ľadový betlehem, Košice dvojica Pat a Mat

Metropola východu sa od víkendu pýši obrovskými ľadovými sochami, ktoré sú rozprávkové. V mestskom parku v Levoči zas môžete obdivovať ľadový betlehem.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Levoču skrášľuje ľadový betlehem, Košice dvojica Pat a Mat
Zdroj: Dnes24.sk

Deduško z Večerníčka aj so svojím verným psíkom, postavička majstrov Pat a Mat, ľadové kreslo či Frozen. Aj takto vyzerajú rozprávkové Košice. Návštevníci môžu v metropole východu obdivovať na Hlavnej ulici krásne ľadové sochy. Sviatočnú atmosféru dotvára impozantný Dóm sv. Alžbety, ktorý sa obyvateľom predvádza vždy v inom farebnom šate.

Takmer dvojmetrové sochy z ľadu skrášľujú od tejto soboty aj námestie v Levoči. Počas tradičného remeselného vianočného trhu vyrástol v mestskom parku ľadový betlehem. Ako povedal pre náš portál vedúci útvaru kultúry a propagácie Vladimír Maľák, ľad dorazil do Levoče z poľského Wroclavu.

„Prišlo dvanásť blokov ľadu spolu vo váhe 1 a pol tony,“ priblížil s tým, že dvaja ľadosochári Miroslav Trnovský a Adam Bakoš (autor ľadového domu na Hrebienku) sa po postavení stavby z ľadových blokov hneď aj pustili do samotného vyrezávania.

Ľadové sochy
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM