Zo zahraničia

KURIOZITA DŇA: Môže ísť o Slováka? Polícia pátra po "kaderníkovi", ktorý ženám v električkách strihá vlasy

Česká polícia pátra po neznámom mužovi, ktorý v pražských električkách ženám strihá vlasy.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Môže ísť o Slováka? Polícia pátra po "kaderníkovi", ktorý ženám v električkách strihá vlasy
Zdroj: Polícia Českej republiky

Doposiaľ bolo nahlásených päť takýchto prípadov, ako uviedol hovorca polície Jan Danek. Vyšetrovatelia však predpokladajú, že poškodených žien môže byť viac. Z tohto dôvodu ženy, ktorým sa stalo niečo podobné, žiadajú, aby to oznámili na polícii.

Jedna zo žien, ktorým muž odstrihol vlasy, cestovala električkou 10. februára v mestskej štvrti Malá strana, keď si všimla, že jej zozadu niekto siaha na vlasy. Následne zistila, že jej počas cesty niekto odstrihol prameň vlasov.

Polícia zverejnila záznamy z bezpečnostných kamier, na ktorých je vidieť muža, ktorý sa v čase skutku nachádzal v električke, ako následne uteká po ulici. Kriminalisti ho nateraz považujú za svedka incidentu, ktorého chcú vypočuť. Vyzvali preto verejnosť, aby pomohla s jeho identifikáciou.

Motív páchateľa je zatiaľ neznámy. Prípad sa vyšetruje ako podozrenie zo spáchania trestného činu výtržníctva a rušenia verejného poriadku, za čo hrozí trest väzenia vo výške do dvoch rokov.

Policajné video zachytávajúce muža nájdete TU:

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM