Jakub Forgács Magazín

KURIOZITA DŇA: Nočná prechádzka aj „nákupy“. Návštevy medveďov pokračujú!

Návštevy medveďov sú tento rok v niektorých slovenských mestách takmer na dennom poriadku. Našťastie, tentoraz bez tragédie.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Nočná prechádzka aj „nákupy“. Návštevy medveďov pokračujú!
4
Galéria

Policajtov v Žiari nad Hronom prekvapil maco, ktorý sa vybral na večernú prechádzku mestom. Pred obchodom s detským oblečením v Tatranskej Lomnici sa zase prechádza medvedica s dvomi malými.

Na prechádzke v meste

Policajtom v Žiari nad Hronom robil v noci spoločnosť netradičný kolega. „Prezrel si zrekonštruované priestory kaštieľa, poprechádzal sa ulicami, čo je však dôležité, nikoho neohrozil, ani nespôsobil žiadne škody,“ napísali muži zákona na sociálnej sieti a vyzvali obyvateľov mesta, aby zvýšili opatrnosť. Doteraz tu medveďa ešte nevideli.

„Po viacerých správach o výskyte medveďa v okolí mesta, bol túto noc odfotený na Ul. SNP a aj vo dvore nového domova dôchodcov v kaštieli. Dávajte si preto pozor,“ upozornil aj primátor Žiaru Peter Antal.

Na „nákupoch“

Podobný prípad sa odohral vo Tatranskej Lomnici. Technická kamera v obľúbenom obchode s detským oblečením nasnímala výnimočný záber. Popred predajňou sa prechádzala medvedica s dvomi malými.

Tatranskí obchodníci túto návštevu poňali marketingovo a na Facebooku k videu napísali vtipný status: „Mama medvedica dala rýchle tempo, lebo vedela, že deti by neodolali.“ To, že išlo v tomto obchode o prvú návštevu, redakcii Dnes24 potvrdili aj zástupcovia spomenutého obchodu. „Rodinka nás navštívila v piatok 19. júna pred polnocou,“ dodali.

Medvede medzi nami

Medvedie návštevy vo Vysokých Tatrách nie sú až tak neobvyklým úkazom. Trúfnu si tu dokonca vliezť aj priamo do kuchyne a kontrolovať kvalitu potravín na pekáči. Pred časom dokonca medvedica ohrozovala cyklistku v Kežmarku, ktorá stretnutie so šelmou našťastie prežila. Stretnutie s medveďom pri Ružomberku ale, žiaľ, skončilo tragicky.

Medvede v blízkosti ľudí:

NAŠIM KOLEGOM ROBIL V NOCI SPOLOČNOSŤ NETRADIČNÝ KOLEGA 🐻 V Žiari nad Hronom hliadkoval v noci medveď. Prezrel si...

Posted by Polícia SR - Banskobystrický kraj on Sunday, June 20, 2021

Mama medvedica dala rýchle tempo, lebo vedela že deti by neodolali 🙈😂. Nočné nakupovanie u nás v @yaayconceptstore, v...

Posted by Yaay Concept Store on Saturday, June 19, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM