Svet

KURIOZITA DŇA: Ostravčan búra stereotypy, bude prvým "bezpohlavným" modelom v Indii

India je povestná nielen striktnými náboženskými rituálmi, ale aj spoločenskými konvenciami, ktoré majú ďaleko od európskej voľnosti. Androgýnny model v nej chce zbúrať stereotypy.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Ostravčan búra stereotypy, bude prvým "bezpohlavným" modelom v Indii
Zdroj: Instragram Petr Nitka

Rodák z Ostravy Petr Nitka sa stane historicky prvým „bezpohlavným“ modelom, ktorý sa v Indii predstaví začiatkom februára. Mladík sa predvedie na móle módnej prehliadky Lakmé Fashion Week.

Manekýn, ktorý sa vďaka svojim črtom zaraďuje medzi tzv. unisex modelov, má vo svojom portfóliu skúsenosti s významnými dizajnérmi, fotografmi a svetovými značkami. Predvádzal aj na juhoafrickom týždni módy.

„Myslím si, že v Čechách je ťažšie presadiť sa ako niekto, kto vytŕča z davu. V modelingu to podľa mňa platí dvojnásobne. V tomto odvetví sú jasné kritériá a niekto ako androgýnny model v Čechách ešte nebol. Od detstva som mal skôr ženské zmýšľanie, a asi aj pohľad na svet. Môj výzor bol vždy unisexuálny," povedal Petr pre web Móda.cz.

Mladý muž, ktorého by ste od nežného pohlavia takmer nerozoznali, predvádzal koncom roka 2016 aj na Slovensku. Objavil sa na prestížnom podujatí Fashion Live!.

Androgýnny model Petr Nitka
4
Galéria
Zdroj: FB Petr Nitka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM