ts Zo zahraničia

KURIOZITA DŇA: Plesne sa "vymódili" do luxusného tovaru

Okrem strát, ktoré podniky utrpeli v dôsledku toho, že nedokázali generovať príjem, utrpela aj kvalita tovaru.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Plesne sa "vymódili" do luxusného tovaru
11
Galéria

Pandémia nového koronavírusu potrápila celý svet. V rámci opatrení boli zrušené hromadné podujatia, zatvorené kiná, divadlá, reštaurácie aj obchody s módnymi doplnkami.

Nechutné prekvapenie

Týždne až mesiace neprítomnosti ľudí si vyžiadali svoju daň. Okrem strát, ktoré podniky utrpeli v dôsledku toho, že nedokázali generovať príjem, utrpela aj kvalita tovaru. V nákupnom centre Metrojaya Suria Sabah v Malajzii čakalo majiteľa značkového obchodu s koženou galantériou nepríjemné prekvapenie. Po tom, ako nedávno otvoril prvýkrát po dvoch mesiacoch našiel takmer všetok kožený tovar pokrytý nechutnou plesňou! Fotky zničeného tovaru zverejnil na sociálnej sieti Nex Nezeum a okamžite sa stali virálnymi.

Topánky, tašky, opasky a peňaženky, či dokonca nábytok a podlaha v predajni boli pokryté nechutnou plesňou.

Ľudia na internete začali špekulovať o tom, čo mohlo spôsobiť to, že na kožených veciach narástla pleseň. Keďže bol obchod počas pandémie zatvorený, mal mať vypnutú klimatizáciu, aby sa tak znížili náklady na prevádzku. To podľa niektorých vytvorilo ideálne podmienky pre život plesní.

„Existuje veľa vecí, ktoré by mohli spôsobiť, že tovar obchodu bude v takom stave, ale skutočná príčina je stále predmetom vyšetrovania,“ uviedla pre sabahnewstoda­y.com vedúca marketingu skupiny MUI Karen Mak s tým, že všetok zničený tovar už bol z regálov odstránený a nahradený novým.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM