Rôzne

KURIOZITA DŇA: Polícia verejne zahanbuje ľudí, ktorí nedodržiavajú karanténu

Policajti chytili skupinu ľudí, ktorí sa prechádzali aj napriek úplnému obmedzeniu pohybu. To, čo im urobili, si budú do smrti pamätať!

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Polícia verejne zahanbuje ľudí, ktorí nedodržiavajú karanténu
Zdroj: TASR

Indická polícia využíva nové metódy spoločenského znevažovania ľudí, aby prinútila obyvateľov zostať doma v snahe dostať pod kontrolu šírenie koronavírusu.

Hanba za trest

Policajti v meste Baliguda v štáte Urísá v stredu chytili skupinu ľudí, ktorí sa prechádzali aj napriek úplnému obmedzeniu pohybu osôb nariadenom na 21 dní premiérom Naréndrom Módím. Za trest ich odfotografovali, ako držia plagáty s nápismi „Som sebecký človek. Tým, že sa prechádzam, môžem ohroziť komunitu a neľutujem to,“ píše agentúra DPA.

Jeden z policajných predstaviteľov mesta Baliguda uviedol, že fotografie nechali šíriť po sociálnych médiách. „Dúfame, že to zabráni iným v porušovaní platných nariadení,“ dodal.

Podobné videá začali vysielať televízne stanice a objavili sa na sociálnych sieťach aj z iných častí Indie. „Som nepriateľ spoločnosti, nezostanem doma,“ píše sa na plagátoch, ktoré majú v rukách muži zadržaní políciou v štáte Madhjapradéš. Podľa miestnej polície ide o sociálny experiment, ktorý možno prinúti ľudí ostať doma.

Fyzické „tresty“

Videá z rôznych častí krajiny vysielaných spravodajskou televíziou IBNT-TV18 zachytávajú policajtov, ako nútia skupiny mužov a žien za trest robiť drepy, ľahnúť si na zem alebo vyzliecť si tričká.

Na videu z Bombaja vidieť policajtov, ako nútia skupinu detí porušujúcich nariadenia robiť drepy, pričom si museli držať uši. Ide o dávno zavedený trest pre mládež v tomto regióne.

V Indii, kde žije 1,3 miliardy ľudí, zatiaľ zaznamenali viac ako 500 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, desať ľudí zomrelo. Úplné obmedzeniu pohybu platí od utorkovej polnoci miestneho času. Všetky vlakové letecké spojenia boli zrušené a v celej krajine sa nesmú konať zhromaždenia viac ako štyroch ľudí. Obyvatelia môžu vyjsť z domu, iba keď si chcú nakúpiť potraviny, lieky a iný nevyhnutný tovar.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM