Zlatica Gregorová Ostatné športy

KURIOZITA DŇA: Prezývajú ju Hurikán, vo veku 103 rokov vyhrala bežeckú súťaž

Dôkazom, že aj v pokročilom veku môže človek prekonávať svoje méty a zostať čulý je 103-ročná Američanka Julia Hawkins, ktorá je známa pod prezývkou "Hurikán".

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Prezývajú ju Hurikán, vo veku 103 rokov vyhrala bežeckú súťaž
Zdroj: TASR

103-ročná Julia Hawkins bola účastníčkou behu na 50 m a taktiež aj v 100-metrovej divízii na seniorských hrách, ktoré sa konali v Albuquerque v Novom Mexiku. Presne 18. júna 2019 sa stala držiteľkou zlatej medaily.

Ako informuje portál unilad.co.uk, Národná asociácia seniorských hier potvrdila, že Američanka Julia, pochádzajúca z Luisiany, je najstaršou bežkyňou v USA. I keď v roku 2017 prekonala rekord, tentoraz sa jej to nepodarilo kvôli pomalšiemu tempu.

Julia má štyri deti, tri vnúčatá a tri pravnúčatá. Čulá americká bežkyňa sa tomuto športu začala venovať až vo veku 100 rokov.

Vtedy si povedala, že horská cyklistika je pre ňu už náročná a vyskúšala beh. Ľuďom, ktorí majú chuť začať behať, ponúka Julia rady. Ako hovorí, športovať možno v každom veku. Podľa slov stotri-ročnej bežkyne je potrebné byť stále v pohybe. Julia je vždy niečím zamestnaná, i keď, ako hovorí, kedysi mala vo zvyku pravidelné cvičenie.

Okrem toho si vždy dávala pozor na stravu a primeranú váhu a dnes už namiesto cvičenia rada pracuje v záhrade, čo jej taktiež prispieva ku kondícii.

Ako Julia Hawkins uviedla pre portál unilad.co.uk: „Medaily mám tu aj tam. Manžel mi dal škatuľu, aby som si ich do nej mohla odkladať.“ Bežkyňa z Luisiany prezradila, že každý deň považuje za zázrak. Nič už neplánuje, zároveň však dodáva: “Nikdy neviete.“

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM