Eliška Šándorová Zo Slovenska

KURIOZITA DŇA: Trojkráľové kúpanie Ľadových medveďov neodradilo ani arktické počasie

Slnečné jazerá v Senci sú známe predovšetkým letným kúpaním. S arktickým počasím a teplotami pod nulou sa zmenili na ideálne podmienky pre "medvedích" otužilcov.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Trojkráľové kúpanie Ľadových medveďov neodradilo ani arktické počasie
8
Galéria
Zdroj: A. Ostrihoňová

Slnečné jazerá mali na trojkráľový sviatok od slnečnej letnej idylky poriadne ďaleko. Teplota vody len jeden a pol stupňa nad nulou a vzduchu šesť pod nulou však bola ideálna pre doslova odvážnych otužilcov. A niektorí poňali kúpanie sviatočne: Zaplávať si prišli aj veselí traja králi v plavkách!

V ľadovej vode oslávili svoje šieste narodeniny len šesťročné dvojčatá.

Pre viac ako 600 teplo oblečených divákov bol pripravený pestrý program. Tí sa však svojich kožuchov a kabátov nevzdali, za to obdivne drukovali vyše 130 plavcom, medzi ktorými bolo 30 žien.

„Potešilo nás, že nám naozaj vyšlo počasie, keďže svietilo slnko. Účasť divákov a odvážlivcov Trojkráľového kúpania Ľadových medveďov prekonala naše očakávania,“ povedal za usporiadateľov Vlado Lisičan zo SPORT CLUB Senec.

Otužilci boli pri svojom dnešnom výkone doslova ako ryby vo vode, ktoré plávajú v arktických podmienkach. Hladinu jazera bolo potrebné najprv vysekať. Po obdivuhodnom výkone ich však čakalo zaslúžené občerstvenie v podobe guláša, teplého čaju a pocitu, že urobili niečo pre svoje zdravie.

KURIOZITA DŇA: Trojkráľové kúpanie Ľadových medveďov neodradilo ani arktické poč
8
Galéria
Zdroj: A. Ostrihoňová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM