Rôzne

KURIOZITA DŇA: Za Petrou sa otočili aj "fešáci" zo semaforu, poriadne s nimi zatočila

Víchrica Petra, ktorá vyčíňala aj v celej Bratislave, má na svedomí aj úsmevnú príhodu pre mnohých chodcov. Tí sa len čudovali, kam ukazujú "panáci".

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Za Petrou sa otočili aj "fešáci" zo semaforu, poriadne s nimi zatočila
29
Galéria

Víchrica Petra v hlavnom meste strhávala strechy, lámala stromy a jej sile sa nevyhli ani pevne ukotvené semafory.

Petra ich síce nezlomila ani nevytrhla zo zeme, pohrala sa však s „panáčikmi“ zo semaforov, ktorých poriadne vyobracala. Svoju veternú silu s rýchlosťou až 115 km za hodinu zacielila aj na semafor na križovatke ulíc Karadžičova a Poľná v centre Bratislavy.

„Panáčik“, ktorý mal usmerňovať chodcov, sa otočil o viac ako 90 stupňov a ukazoval červenú chodcom v celkom inej časti ulice.

Sodomu Gomoru po včerajšej víchrici registruje aj bratislavská mestská polícia. „Otočenie semaforu na križovatke ulíc Karadžičova – Poľná nám oznámili dnes. Uvedenú závadu sme oznámili príslušnému správcovi. Ten by ju mal odstrániť. Iné poškodenia dopravného značenia neevidujeme,“ informoval Bratislava24.sk veliteľ expozitúry mestskej polície v Starom Meste Dušan Krajčovič.

Polícia v priebehu včerajšieho dňa prijala viacero telefonátov, v ktorých občania upozorňovali na následky silného vetra. Väčšinou išlo o polámané stromy, ale aj strhnuté dopravné značenie.

„Po prijatí týchto telefonátov boli tieto následne postupované príslušným správcom komunikácií, prípadne hasičom,“ doplnil svojho kolegu vedúci oddelenia komunikácie a prevencie Mestskej polície hlavného mesta Peter Pleva.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM