Zo zahraničia

Kuriozita na vianočných trhoch: Návštevníkov zabudli na ruskom kolese

Ľudia uviazli na ruskom kolese v Brne vo výške 33 metrov. Keď sa dlhšiu dobu nehýbalo, zavolali si na pomoc políciu.

Ilustračný obrázok k článku Kuriozita na vianočných trhoch: Návštevníkov zabudli na ruskom kolese
Zdroj: TASR/AP

Prvý deň adventných trhov v Brne priniesol poriadne kurióznu situáciu. Nič netušiaci návštevníci si užívali výhľady z ruského kolesa na Moravskom námestí v Brne, keď sa atrakcia zastavila.

Pracovníci koleso vypli a odišli. Zabudli však, že niektorí návštevníci ešte ostali sedieť hore na kolese. Na pomoc si museli zavolať políciu. Informuje o tom iDnes.cz.

Mohlo by vás zaujímať

Začali mať obavy

„Keď sa koleso dlhšiu dobu nehýbalo, zavolali ľudia z jednotlivých kabín vo výške až 33 metrov políciu. Prvý telefonát prijali policajti pár minút pred desiatou hodinou večer,“ uvádza portál.

„Volala nám žena s tým, že je nezvyčajne dlho hore na kolese, už asi pätnásť minút, a že dole pri ovládacej kabíne je tma,“ povedal pre iDnes policajný hovorca Pavel Šváb.

Zabudli na nich

Na miesto smerovala policajná hliadka, ktorá situácia preverila. Zistili, že pri atrakcii už nebol žiadny pracovník, ktorý by koleso ovládal, preto zavolali prevádzkovateľovi, aby sa ihneď vrátil na miesto. „Behom desiatich minút bol späť,“ povedal hovorca polície.

Po chvíli sa tak všetci „cestujúci“ dostali opäť na zem. Obsluhu policajti poučili, aby si nabudúce poriadne skontrolovali, či všetci vystúpili. „Postih prevádzkovateľovi vyhliadkového kolesa v tomto prípade podľa hovorcu nehrozí,“ dodáva iDnes.cz.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM