Regióny

Kuriozita v Michalovciach, o ktorej vie málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na tejto ulici

Najobývanejšou ulicou v Michalovciach je jednoznačne Jána Hollého. Sú však aj ulice, či dokonca uličky, ktoré majú obyvateľov ako šafránu. Trúfli by ste si tipnúť, koľko ľudí evidujú na michalovských uliciach s najmenším počtom obyvateľov?

Ilustračný obrázok k článku Kuriozita v Michalovciach, o ktorej vie málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na tejto ulici
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Michalovce svojou rozlohou a počtom obyvateľom patria medzi metropolu Zemplína. K 27. januáru 2016 tu žilo podľa spracovania Aleny Metelkovej z Mestké úradu v Michalovciach 38 379 MIchalov­čanov. Tunajší obyvatelia sú roztrúsení po väčších či menších uliciach, ktorých tu máme takmer 400.

Prvenstvo si v počte obyvateľov drží Jána Hollého, na ktorej žije 2 544 obyvateľov. Asi o stovku menej má J. Murgaša s 2 411 obyvateľmi. Na tretiu priečku sa dostala Okružná ulica. Tu žije presne 2 386 Michalov­čanov.

Okrem ulíc, na ktorých žijú stovky, ba až tisícky obyvateľov, sú aj ulice, kde sused suseda pozná ako brata, veď ich v jednej ulici býva len pár desiatok. A ako by sa vám žilo na uliciach, kde svojich susedov spočítate na prstoch jednej ruky? Takých ulíc je v našom meste hneď niekoľko.

Koľko obyvateľov teda evidujú na uliciach s najmenším počtom obyvateľov? Rybárska má len dvoch obyvateľoch. V Michalovciah má len po troch obyvateľov Jaroslawská a Letná. Zaujímavosťou je aj Hrádok, kde je evidovaných len 4.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zistili sme 10 najčastejších krstných mien v Michalovciach: Nájdete medzi nimi aj to svoje?

O voľby prejavili záujem aj stovky Michalovčanov spoza hraníc: Voliť budú aj z poriadne exotických destinácií

Je medzi nimi aj to vaše? Toto je 15 najčastejších priezvisk v Michalovciach!

Prvé dieťa v michalovskej nemocnici v roku 2016: Selina aj maminka sú v poriadku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM