Rastislav Búgel Krimi

Kuriózna situácia na ceste v Nitre: Babky debatovali uprostred rušnej dvojprúdovky

Rušná cesta neďaleko nákupného centra a slnečné počasie. Prečo si dobre nepokecať? To si možno povedali dve staršie panie, ktoré sa rozhodli rečniť medzi idúcimi autami.

Ilustračný obrázok k článku Kuriózna situácia na ceste v Nitre: Babky debatovali uprostred rušnej dvojprúdovky
Zdroj: Dnes24.sk

Slnečné počasie posledných dní láka k príjemných prechádzkam. O to lepšie padne, keď počas chôdze stretneme dobrého známeho. Slovo dá slovo a čas uteká. Pohrúžení do rozhovoru často prestaneme vnímať svoje okolie.

Niečo podobné sa zrejme prihodilo aj dvom starším ženám, ktoré si za miesto spoločného rozhovoru vybrali vskutku nebezpečné miesto. Vzájomnému štebotaniu sa totiž oddávali uprostred rušnej Výstavnej ulice v Nitre! Tá sa nachádza medzi nákupným centrom a výstaviskom Agrokomplex. Dve rozprávajúce sa ženy ostali stáť uprostred cesty na vodorovnom značení, ktoré je vyhotovené z nastriekaných šikmých čiar, označovanom aj ako V13. A pokojne si debatovali.

"Z ktoréhokoľvek smeru môže auto vytočiť, môže sa tam stať akákoľvek situácia, no a sú prvé na rane. Na V13 nemôžeme stáť ani my s autami. Môžeme maximálne mimo cesty cez ňu odbočiť, nie zastaviť tam a stáť. V rámci vlastnej bezpečnosti by tam ani chodec nemal čo robiť a už vôbec nie takéto dve tetušky a ešte k tomu jedna s barlou“ povedal pre portál noviny.sk dopravný konzultant Maroš Palesch.

Dve ženy sa tak rozprávali medzi idúcimi autami. Svoj rozhovor ukončili až po rozhorčenom trúbení okoloidúcich vodičov. Napokon sa každá vybrala svojou cestou. No mimo priechodu pre chodcov.

„Ak by bolo toto konanie chodkýň vyhodnotené ako priestupok proti plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky, môže byť uložená pokuta do výšky 50 eur,“ povedala pre noviny.sk nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Foto: print screen youtube

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM