Regióny Zo Slovenska

Kuriózna zábava pri Vlčkovciach: Kukuričné bludisko otvorilo svoje brány

Kukuričné bludisko, v ktorom sa dá ľubovoľne dlho hľadať východ a zažiť pri tom množstvo zábavy, láka návštevníkov aj tento rok.

Zdroj: Dnes24.sk

Bludisko otvorili posledný júnový deň. Labyrint na poli pri Vlčkovciach láka návštevníkov na približne 2,7 kilometra dlhú trasu, pričom ten minuloročný mal „len“ 1,9 kilometra. Oproti premiérovému ročníku teda bude bludisko na väčšom priestore. „Bludiská budú dve a zhruba na ploche štyri a pol hektára, vlani to bolo na dva a pol,“ uviedol ešte pred otvorením bludiska Miroslav Sedlák, konateľ spoločnosti, ktorej roľa s kukuricou patrí.

Organizátori mysleli aj na menšie deti. Pre ne pripravili o niečo menšie a menej komplikované bludisko. Obe sú v kukurici vysokej približne tri metre.

Vlaňajšie premiérové bludisko malo podľa Sedláka návštevnosť nad očakávanie, hoci ju ovplyvnili aj mimoriadne horúce letné dni. „Chodili k nám ľudia z celého Slovenska, doslova z každého kraja. Veľa bolo návštevníkov z Čiech i iných krajín,“ zrekapituloval Sedlák. Pretože sa bludisko nachádza v blízkosti diaľnice D1, nemali záujemcovia problém túto atrakciu nájsť, keď zbadali pútač.

Ak popri blúdení vysmädnete, alebo vyhladnete, na mieste si môžete zakúpiť nápoje, alebo kukuricu na konzumáciu. Pribudne aj prístrešok, kam sa bude možné schovať pred páľavou alebo nečakaným dažďom. Bludisko by malo byť k dispozícii do konca septembra.

Foto: ilustračné

Kuriózna zábava pri Vlčkovciach: Kukuričné bludisko otvorilo svoje brány
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM