Lucia Lauková Zo Slovenska

Kuriózny zásah hasičov na Liptove: Auto zišlo z cesty rovno do Váhu

Šofér, ktorý svoje auto zaparkoval pri obecnom úrade, musel ostať nemilo prekvapený, keď svoje vozidlo nenašiel tam, kde ho nechal. Jeho auto unášal Váh.

Ilustračný obrázok k článku Kuriózny zásah hasičov na Liptove: Auto zišlo z cesty rovno do Váhu
3
Galéria

V piatok 12. júla okolo 09.00 hodiny sa stala dopravná nehoda v obci Stankovany, okres Ružomberok. Informuje o tom žilinská krajská polícia na sociálnej sieti.

„33-ročný vodič zaparkoval vozidlo Škoda pri obecnom úrade. Pri odchode vozidlo nezabezpečil proti pohybu. Vozidlo sa po jeho odchode samovoľne pohlo a skončilo v rieke Váh,“ opisuje udalosti krajská polícia.

Ako uvádza krajská polícia, vodičovi bola v blokovom konaní za priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky uložená pokuta.

„V zmysle zákona o cestnej premávke – vodič, ktorý sa chce vzdialiť od vozidla tak, že nebude môcť okamžite zasiahnuť, je povinný urobiť také opatrenia, aby vozidlo nemohlo ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a aby ho nemohla neoprávnene použiť iná osoba,“ pripomína polícia na sociálnej sieti, s tým, že ak je vozidlo povinne vybavené zariadením proti neoprávnenému použitiu, vodič je povinný ho použiť. „Vodič motorového vozidla alebo jazdnej súpravy povinne vybavených zakladacími klinmi je povinný ich použiť, ak treba zabezpečiť vozidlo alebo súpravu proti pohybu,“ dodáva KR PZ v Žiline.

Kuriózny zásah hasičov na Liptove: Auto zišlo z cesty rovno do Váhu
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM