Webnoviny - Svet

Kuzminová predstihla Nepelu, už má 80 000 eur

WEBNOVINY.SK

Anastasia Kuzminová Foto: SITA/Tomáš Benedikovič

WHISTLER 16. februára (WEBNOVINY) – Slovenská reprezentantka v biatlone Anastasia Kuzminová dosiahla ďalší fantastický úspech, keď v stíhacích pretekoch žien na 10 km na XXI. zimných olympijských hrách v kanadskom Vancouveri pridala k zlatej medaile zo sobotňajších rýchlostných pretekov tentoraz striebro.

Dvadsaťpäťročná rodáčka z Ťumena sa so ziskom 1 zlatej a 1 striebornej medaily stala najúspešnejšou slovenskou účastníčkou ZOH v histórii, keď predstihla legendárneho krasokorčuliara Ondreja Nepelu, ktorý má na konte „iba“ jedno zlato zo Sappora 1972. Kuzminová získa za striebro od SOV prémiu 35 000 eur a spolu so 45-tisíckami za zlato v šprinte jej na účet pribudne dovedna už 80 000 eur.

Ďalšie šance na medailové umiestnenia bude mať slovenská biatlonistka ešte vo štvrtok vo vytrvalostných pretekoch na 15 km a v nedeľu v pretekoch s hromadným štartom na 12,5 km.

Anastasia Kuzminová je iba druhý slovenský športovec v ére samostatnosti, ktorý na jedných olympijských hrách získal aspoň dve medaily. Pred ňou to dokázala len plavkyňa Martina Moravcová, dvakrát strieborná na OH 2000 v Sydney.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM