Ľubomíra Karmanová Správy

Kvalitný kamerový systém prispeje k zvýšeniu bezpečnosti: 16 nových kamier pribudne v Šimonovciach

Samospráva Šimonoviec sa zamerala na vybudovanie digitálneho kamerového systému. O financie sa uchádzali v eurofondoch. Vďaka úspešnému projektu sa už v týchto dňoch zvýši bezpečnosť tunajších obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku Kvalitný kamerový systém prispeje k zvýšeniu bezpečnosti: 16 nových kamier pribudne v Šimonovciach
Zdroj: TASR

Vybudovanie digitálneho kamerového systému v obci je jednou z úloh, na ktorú sa aktuálne zamerala samospráva Šimonoviec v okrese Rimavská Sobota. Podľa slov starostu Štefana Gála by mal byť kamerový systém vďaka moderným kamerám kvalitný, s vysokým rozlíšením a nočným režimom.

„Pozostávať bude zo 16 kamier s HD rozlíšením,“ informoval starosta s tým, že na realizáciu tohto zámeru vypracovali projekt, v rámci ktorého sa uchádzali o financie z eurofondov. „Žiadali sme približne 160.000 eur bez DPH a túto sumu sa nám podarilo aj získať. Podpísali sme zmluvu s dodávateľom, ktorý v týchto dňoch výstavbu kamerového systému realizuje. Dokončená by mala byť už tento týždeň,“ povedal Gál.

Kamery budú podľa starostu pre obec prínosom. Je presvedčený, že prispejú k zvýšeniu bezpečnosti na verejných priestranstvách. „Systém bude plne automatizovaný a nebude vyžadovať žiadnu obsluhu,“ dodal.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM