Zlatica Gregorová Rôzne

KVÍZ, ktorý otestuje vaše znalosti: Pamätáte si texty slovenských ľudových piesní?

Piesne nás sprevádzajú po celý život. Niekto má rad rock, iný pop a ďalší dá prednosť našim tradičným melódiám.

Ilustračný obrázok k článku KVÍZ, ktorý otestuje vaše znalosti: Pamätáte si texty slovenských ľudových piesní?
Zdroj: TASR

Slovenské ľudové piesne nás sprevádzajú odmalička. Vtedy sa s nimi prvý raz stretneme a ich verše si pamätáme dlhé roky ešte zo školských čias. Niektoré sa nám celkom vryjú do pamäte, na iné zase časom zabudneme. Skúste si s nami oprášiť ich texty. Možno budete prekvapení, čo si z nich pamätáte.

Môžete skúsiť šťastie v našom kvíze. Pripravili sme pre vás 10 otázok. Po ich zodpovedaní zistíte, ako na tom ste s vedomosťami.

Do akej miery poznáte texty slovenských ľudových piesní? Otestujte sa v našom kvíze, ktorý nájdete TU: Ako dobre poznáte slovenské ľudovky

V kvíze sa vám postupne zobrazí desať otázok. Ku každej máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd. Ak nestihnete odpovedať v limite, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM