Webnoviny - Svet

L. Lazár bude kandidovať na košického primátora

WEBNOVINY.SK

Ladislav Lazár Ilustračné foto SITA/Ivan Fleischer KOŠICE 22. apríla (WEBNOVINY) – Ladislava Lazára, generálneho riaditeľa Tepláreň Košice, ktorý kandiduje aj za poslanca NR SR, predstavili ako kandidáta na košického primátora za stranu Smer-SD jej predseda Robert Fico, predseda NR SR Pavol Paška a krajský predseda strany Peter Žiga.

Ako uviedol Paška, je presvedčený, že Lazár je správnym mužom na správnom mieste a verí, že o tom presvedčí aj Košičanov. „Lebo Košice spia a za tri roky sa nič nezmenilo… a vôbec sa nerozvíjajú. Je mi smutno, že toto mesto vďaka súčasnému vedeniu, zostalo prázdne, mŕtve a smutné. Pán Lazár by mal vrátiť Košiciam hrdý prívlastok metropola nielen východu, ale celého Slovenska,“ povedal Paška.

Podporu Lazárovi dnes osobne vyslovil aj predseda strany Robert Fico, ktorý ho označil za schopného manažéra, ktorého takéto veľké mesto potrebuje. „Náš kandidát bude v komunálnych voľbách cítiť silnú podporu straníckych špičiek, bez ohľadu na výsledky júnových parlamentných volieb,“ povedal Fico. Uviedol, že motiváciou zúčastniť sa na tejto tlačovej besede bolo aj množstvo klamstiev, ktoré sa šíria v súvislosti s financovaním projektu Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2013. „S primátorom pánom Knapíkom som sa nestretol, nikdy sa na mňa neobrátil s požiadavkou, aby sme to riešili. Hovoril so mnou o tom Pavol Paška a minister kultúry Marek Maďarič. Minister ma informoval, že hrozí škandál, lebo mesto nezabezpečilo ani krytie základných výdavkov, preto sme rozhodli, že to musí zobrať do rúk vláda a zabezpečiť financovanie projektu. Takže nie pán Knapík, ale predseda NR SR a Košičan Pavol Paška vyvíjal tlak, aby sa vláda v tomto smere angažovala. To, čo pán Knapík a niektoré médiá prezentujú, nie je pravda,“ povedal Fico.

Ako povedal Lazár, Košice boli metropolou, boli známe a tak ideme sloganom Košice – metropola. „Ja chcem prinavrátiť mestu niekdajší lesk a postavenie metropoly. Chcem, aby sa mesto dynamicky rozvíjalo. Súčasné vedenie nemá jasný smer, zámery. Dnes investori pristanú v Košiciach a neostávajú v meste, ale odchádzajú inam. Košice nemajú ani jeden priemyselný park. Investori vedia, že tu sa rozhodovanie robí na trikrát, pričom zakaždým je rozhodnutie iné, a to investorom nevyhovuje a odchádzajú. Je najvyšší čas, aby sme začali hľadať riešenia, ktoré prinavrátia mestu jeho dobré meno,“ povedal Lazár. Zdôraznil, že jeho volebný program nebude plný prázdnych sľubov, ale bude pragmatický a reálny, v ktorom sa chce sústrediť na dopravu, energie, výstavbu bytov a vytváranie dobrých podmienok pre investorov.

Na post košického primátora kandiduje aj súčasný primátor František Knapík (KDH), Marek Kažimír (nezávislý s podporou platformy Iné Košice) a neoficiálne sa hovorí že svojho kandidáta – Mareka Vargovčáka – postaví aj SDKÚ-DS, zatiaľ sa však nekonal nominačný snem s voľbou.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM