Regióny

Ľadové kráľovstvo v okolí Michaloviec: Zábery, ktoré budete chcieť pozerať zas a znovu

Blankytovo modrá slza Vihorlatu sa premenila na ľadové kráľovstvo. A práve preto máme pre vás lahôdku. Verte, že pri pohľade na tieto zábery vaše oči zažijú krásne potešenie.

Ilustračný obrázok k článku Ľadové kráľovstvo v okolí Michaloviec: Zábery, ktoré budete chcieť pozerať zas a znovu
Zdroj: Dnes24.sk

Oproti iným pohoriam sa práve Vihorlatské vrchy pýšia výnimočným prírodným úkazom, ktorý sa na ich ploche kedysi vyvinul. Je ním bezpochyby prírodné horské jazero s poetickým názvom Morské oko. Vzniklo v dávnej minulosti prirodzeným spôsobom, ako dôsledok rozsiahleho pôdneho zosuvu z východných svahov priľahlého vrchu Motrogon.

Nenáročná prechádzka pre všetkých

Jazero Morské Oko v chránenej krajinnej oblasti Východné Karpaty leží v nadmorskej výške 618 m a je štátnou prírodnou rezerváciou s chránenou flórou a faunou. Je to najväčšie zahradené sopečné jazero na Slovensku s rozlohou 13 ha . Celé jazero dookola sa dá obísť čiastočne chodníkom, čiastočne asfaltkou. Je to nenáročná a pôsobivá prechádzka, najmä pre rodiny s deťmi. Zaujímavosťou na tejto trase sú lesné časti bučín, ktoré majú pralesový charakter.

Pre fajnšmekrov

Zážitok pre krajinárskych fajnšmekrov je táto oblasť v zimnom období. Za vhodného počasia hladina jazera zamrzne a vplyvom námrazy sa zabelejú bezlisté koruny statných strapatých bukov, týčiacich sa na okolí. Snehu tu býva neúrekom, čo si vyžaduje oveľa namáhavejšiu chôdzu, ako v mimozimnom období. Veď pozrite tie foto :-)

Foto: Peter Karackaj

Môže vás zaujímať:

Keď to správca videl, hneď začal fotiť: Čarovné FOTO z obľúbeného miesta Michalovčanov!

Kozmodrom si odslúžil slušných 40 rokov: Pri Morskom oku sa rozhodli pre zmenu!

Naskytne sa nám pohľad, z ktorého mnohým zmrzne aj úsmev: Kedy sa ponoria michalovské medvede do Laborca?

Neuveriteľné, čo príroda vyčarovala na Morskom oku
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM