JAB Zo Slovenska

Lákadlo najmä pre deti: V lyžiarskom stredisku Mraznica vzniká snehové prekvapenie, FOTO

Milovníci zimného obdobia a rôznych snehových atrakcií si prídu na svoje. Takáto zaujímavosť sa stavia len na skok od Spišskej.

Ilustračný obrázok k článku Lákadlo najmä pre deti: V lyžiarskom stredisku Mraznica vzniká snehové prekvapenie, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Košice Región Turizmus

Ako sme vás nedávno na našom spravodajskom portáli informovali, medzi Košicami a Slovenským rajom bude počas piatich sobôt od 2. februára do 2. marca premávať mimoriadny turistický vlak takzvaný Ľadový expres, ktorý pripravila organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK).

Medzi doplnkové atrakcie pre pasažierov Ľadového expresu podľa slov Zuzany Pajtášovej z Krajskej organizácie cestovného ruchu Košice Region Turizmus, okrem iného bude patriť aj Snehové mravenisko v lyžiarskom stredisku Mraznica. „Vzhľadom na to, že toto stredisko neleží priamo pri železničnej trati, Košice Región Turizmus financuje aj kyvadlovú dopravu do a zo strediska, ktorá je napojená na spoj Ľadového expresu,“ ozrejmila.

Tvorcom spomínanej snehovej atrakcie je známy rezbár Adam Bakoš, ktorý taktiež viedol výstavbu Ľadového dómu na Hrebienku. „Snehové dielo v Mraznici bude viac ako štyri metre vysoké a sneh na neho sa pripravoval takmer tri dni. Súčasťou atrakcie bude aj snehový brankár,“ priblížila Pajtášová s tým, že snehové diela by mali byť hotové do 2. februára.

Navyše, milovníci zimných športov si môžu v tomto lyžiarskom stredisku vyskúšať okrem lyžovania aj nové kryté klzisko, ktoré otvorili len nedávno.

Nezabudnite si vo fotogalérii pozrieť prvé zábery zo vznikajúceho Snehového mraveniska.

PRVÉ ZÁBERY: Neďaleko Spišskej Novej Vsi vyrastá Snehové mravenisko!
3
Galéria
Zdroj: Košice Región Turizmus

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zaujímavé diela, na ktorých spolupracoval aj Adam Bakoš, môžete vidieť aj na Hrebienku, veď sledujte video.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM