Regióny Zo Slovenska

Landererov park by mal byť dokončený a sprístupnený v priebehu augusta

V parku pribudne nové detské ihrisko, psí výbeh, nový záhradný mobilár, ale aj miesto na požičiavanie bicyklov.

Ilustračný obrázok k článku Landererov park by mal byť dokončený a sprístupnený v priebehu augusta
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Stavebné práce v Landererovom parku na Šafárikovom námestí spustí Staré Mesto už začiatkom júna! Bratislava24.sk o tom informovala Nora Gubková, hovorkyňa Starého Mesta.

Nový park

„Staromešťania aj návštevníci lokality sa už čoskoro dočkajú nového verejného priestoru. Chcem sa im poďakovať za trpezlivosť, ale aj za to, že sa aktívne zapájali svojimi pripomienkami do procesu projektovania nového parku. Dialóg samosprávy s občanmi považujem za kľúčový pri všetkých zmenách spoločne užívaných priestorov,“ povedal starosta Starého Mesta Radoslav Števčík.

Stavebné práce a záhradné úpravy sa týkajú výsadby a rozšírenia zelene, pribudne nové detské ihrisko, psí výbeh, nový záhradný mobilár, ale aj miesto na požičiavanie bicyklov.

„Teší ma, že ďalší dôležitý verejný priestor v Bratislave dostane novú tvár. Šafárikovo námestie má veľký potenciál prepojiť Štúrovu ulicu, ktorá sa stala mestským bulvárom a vytvoriť tak priestor, ktorý bude atraktívnejší a otvorenejší pre verejnosť,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Výstavba parku

Landererov park je v poradí druhým projektom OZ Dobré miesto, prostredníctvom ktorého chce spoločnosť HB Reavis prispieť na krajšie a kultúrnejšie prostredie v hlavnom meste.

„Ukončili sme prípravné práce a vypracovanie projektových materiálov a spúšťame samotnú výstavbu parku. Projekt sme upravovali, aby sme zachovali maximum zelene a vyhli sa zbytočnému výrubu,“ uviedol Jakub Gossányi, Head of Development HB Reavis Slovakia.

Landererov park by mal byť dokončený a prístupný pre verejnosť v priebehu augusta.

Na projekte sa spoločne podieľajú mestská časť Staré Mesto, Občianske združenie (OZ) Dobré miesto založené Nadáciou HB Reavis a Hlavné mesto SR Bratislava. Projekt financuje Staré Mesto sumou 200-tisíc eur a rovnako HB Reavis pridáva ďalších 200-tisíc eur. Sumou 25-tisíc eur prispieva aj partner OZ Dobré miesto a partneri, ktorých získalo OZ v rámci fundraisingu.

Takto by mohol vyzerať Landererov park:

Landererov park, vizualizácia marec 2018
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM