Futbal

Látal vychválil Tótha: Defenzívna taktika priniesla Trnave ďalší bod

Leví podiel na čistom konte slovenského šampióna mal stopér Martin Tóth, ktorý opäť potvrdil, že v rozhodujúcich momentoch sa na neho môžu tréner i spoluhráči spoľahnúť.

Ilustračný obrázok k článku Látal vychválil Tótha: Defenzívna taktika priniesla Trnave ďalší bod
12
Galéria
Zdroj: TASR

Defenzíva Spartaka Trnava sa napriek neúčasti troch jej stabilných členov predviedla v zápase 5. kola D-skupiny Európskej ligy UEFA 2018/2019 na pôde Anderlechtu Brusel (0:0) vo výbornom svetle. Domáci mali štatistickú prevahu i niekoľko príležitostí, neboli to však žiadne po góloch volajúce tutovky.

Leví podiel na čistom konte slovenského šampióna mal stopér Martin Tóth, ktorý opäť potvrdil, že v rozhodujúcich momentoch sa na neho môžu tréner i spoluhráči spoľahnúť.

Absencie kapitána Borisa Godála i krajných obrancov Andreja Kadleca a Matúša Čonku s ním nezamávali. Tóth sa skoncentroval na svoj výkon, ktorý zniesol najprísnejšie kritériá.

Látal chválil aj ďalších dvoch

„Klobúk dole pred tým chlapcom, čo pre Spartak robí. Nevynechá tréning, neuhne v súboji. Veľmi si ho vážim, na úspechu klubu nesie veľký podiel. Nepovie, že nemôže, vždy sa obetuje pre tím. Je to železný muž Spartaka,“ povedal Látal o Tóthovi, ktorý sa vyprofiloval na oporu trnavskej defenzívy. Tá bola v Bruseli alfou a omegou hostí, najmä vďaka nej si pripísali do tabuľky štvrtý bod.

„Prišli sme sem hrať defenzívu. Musím pochváliť aj krajných bekov Oravca a Čanturišviliho, splnili úlohy, ktoré sme potrebovali. Dopredu to nebolo dobré, mali sme tuším len jednu šancu. Všetko sa však odvíjalo od defenzívy, verili sme, že to ukopeme. Kvalita súpera je obrovská, sme spokojní, že sme v dvojzápase s Anderlechtom neinkasovali,“ uviedol Látal.

Aj súper Spartaka nastúpil v oklieštenom zložení a na jeho hre to bolo cítiť, no história sa na to nebude pýtať. Realita je taká, že v dvoch zápasoch nedokázal popredný belgický klub proti Spartaku skórovať a získal len bod.

Bezgólová remíza síce zmarila postupové nádeje Spartaka, v jeho tábore však nevládla pochmúrna nálada.

Pravda, v závere mohli hostia skúsiť trochu viac zariskovať v snahe streliť gól, ktorým by sťažili Fenerbahce Istanbul cestu do jarného 16-finále.

Podľa trénera odviedli dobrú prácu

„Mali sme nachystanú ofenzívnu reakciu, kým však bol stav 0:0, nechceli sme hru otvárať. Keby sme inkasovali, mali sme pripraveného ďalšieho útočníka namiesto stredopoliara. Nevedeli sme výsledok z Istanbulu, bojovali sme preto o každý bod. Máme teraz štyri. Iným mužstvám sa až tak nedarí, Slavia Praha opäť prehrala. Myslím si, že pre slovenský futbal sme urobili veľa dobrej práce a získali body do koeficientu,“ upozornil Látal.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Český kormidelník taktiež vyzdvihol výkon Mareka Bakoša, ktorý sa do súťažného diania vrátil po takmer dvojmesačnej maródke. „Marek bol prakticky bez tréningu. V záťaži je len pár dní, po dvojfázových tréningoch schudol tri kilá. Pre mňa je obrovská osobnosť do kabíny. Jeho zaradenie do zápasu sme spolu konzultovali, svoju úlohu splnil, mal veľa súbojov, rozkúskoval hru. Po zápase som mu veľmi ďakoval za jeho prístup,“ dodal Látal.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Anderlecht Brusel - Spartak Trnava
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM