Regióny

Legendu Šíravy čaká návrat vo veľkom štýle: Rozšírenie Kotvy to je nič, ale z tohto padnete do kolien! VIZUALIZÁCIE

Za milióny eur sa obnoví zdevastovaná legenda na brehu Zemplínskej šíravy. Celý projekt je však obsiahlejší. Pozrite, čo tu dokonca má vyrásť!

Ilustračný obrázok k článku Legendu Šíravy čaká návrat vo veľkom štýle: Rozšírenie Kotvy to je nič, ale z tohto padnete do kolien! VIZUALIZÁCIE
Zdroj: TASR

Kaviareň stojí na návrší a je z nej nádherný výhľad na okolie. V minulosti bola veľmi navštevovaná. Espresso Kotva postavil ešte počas socializmu v 70. rokoch minulého storočia Chemkostav Michalovce.

Na streche apartmány

Štýlová kaviareň, neskôr vychytená diskotéka a teraz ruina. Bývalé Espresso Kotva pri Zemplínskej šírave by sa malo takto zmeniť! Pozrite si vizualizácie. Dvojpodlažná reštaurácia s terasou a dvomi barmi William Restaurant and Club Kotva bude mať kapacitu 242 miest. Na streche legendárnej kaviarne pribudnú dva apartmány. V tej prvej sa počíta s rekonštrukciou najznámejšej stavby Zemplínskej šíravy, ktorá hosťom ponúkala najkrajší výhľad na východosloven­ské more.

Kotva sa zväčší

Súčasťou zámeru je nadstavba a prístavba existujúceho kruhového objektu. Nová Kotva bude mať dve nezávislé avšak prepojené časti s dvomi podzemnými a tromi nadzemnými podlažiami s celkovou podlahovou plochou vyše osemtisíc štvorcových metrov.

V druhej etape sa postaví štvorhviezdičkový hotel William Wellness and Congress Hotel Kotva. Ten hosťom ponúkne 45 dvojlôžkových izieb, kongresovú halu s kapacitou 180 miest, wellness s fitnescentrom, loby bar a ďalší bar na streche hotela.

Oslovili sme súčasného majiteľa Radoslava Harbuľáka z RAHAR, ktorý v nedávnom článku prezradil, že výstavba sa začne pravdepodobne v lete tohto roku a prevádzka najskôr budúci rok.

Môže vás zaujímať:

Festivalové prípravy na šíravskom amfiku v plnom prúde: Poznáme ako prví hlavné ťaháky!

Amfík na Zemplínskej šírave v rekonštrukcii: Stihnú to do začiatku leta?

VIZUALIZÁCIE: Legendárna Kotva na Lúči sa zmení takmer na nepoznanie!

Legendárna Kotva sa takto zmení!
5
Galéria
Zdroj: Archív RAHAR, s.r.o.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM