Tlačové správy

Len na bezpečnom pracovisku môže byť odvádzaná kvalitná práca

Sú oblasti, v ktorých pôsobí množstvo firiem, čo prirodzene vytvára veľkú konkurenciu nielen pri predaji tovaru, či poskytovaní služieb, ale aj pri nábore nových zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku Len na bezpečnom pracovisku môže byť odvádzaná kvalitná práca
Zdroj: Shutterstock.com/stoatphoto

Áno, najjednoduchším sa javí riešenie prihodiť k výplate o niečo viac ako konkurencia, ale ani zďaleka sa nedá povedať, že tá firma, ktorá svojim zamestnancom platí najviac, je najlepšia.

V kanceláriách hrozia hlavne dlhodobé zdravotné riziká

Samozrejme, treba vedieť svojich zamestnancov adekvátne ohodnotiť, ale aby mali prácu radi, je potrebné im vytvoriť aj príjemné a bezpečné pracovné prostredie. Pochopiteľne, rozdielne pracovné oblasti majú rozdielne požiadavky.

Ak napríklad vediete špičkovú digitálnu agentúru, pracoviská vašich zamestnancov (čiže kancelárie) sú podstatne bezpečnejšie ako priemyselné haly, kde sa manipuluje s veľkými a ťažkými bremenami. Bezpečnosť sa tak v takomto prípade bude týkať hlavne dlhodobých zdravotných rizík, ktoré môžu vzniknúť zo sedavého zamestnania.

Ergonomické kancelárske stoličky by tak mali byť samozrejmosťou, ktorú môžete doplniť výškovo nastaviteľnými stolmi. Tak si každý zamestnanec dokáže svoje pracovisko prispôsobiť tak, aby bolo nielen pohodlné, ale aj zdraviu nezávadné.

Vyrábajte kvalitné produkty a bezpečne ich dodajte zákazníkom

Vo firmách, ktorých zamestnanci pre svoju prácu potrebujú rôzne náradie, by ste nemali šetriť na jeho kvalite. Len s kvalitnými nástrojmi sa totižto dajú vyrábať kvalitné produkty. A platí to pre väčšie elektrické náradie ako aj pre drobnejšie nástroje ako sú napríklad závitníky.

Rovnako ak svoje produkty rozvážate zákazníkom, potrebujú vaši šoféri vozidlá v dobrom technickom stave nielen kvôli spoľahlivosti, ale aj kvôli bezpečnosti. Dbajte preto na pravidelný servis všetkých súčastí automobilov tvoriacich váš vozový park a hlavne tých najdôležitejších ako sú brzdové kotúče, platničky a zvyšok brzdového ústrojenstva, či iné bezpečnostné prvky.

Jednorázové kombinézy pre rôzne použitia

V rôznych pracovných odvetviach nájdu využitie aj spoľahlivé jednorázové kombinézy. Aj keď tie sa nám v poslednej dobe skôr spájajú s pandémiou a testovaním, ich využitie je omnoho širšie. Záleží na druhu kombinézy.

Tie najzákladnejšie nájdu využitie tam, kde sa nevyžaduje antistatika a nepracuje sa s nebezpečnými chemikáliami, čiže napríklad v prašnom prostredí, pri maliarskych prácach alebo pri opravách dopravných prostriedkov. V prípade, že pracoviská vo vašej firme patria medzi nebezpečnejšie, budú musieť kombinézy pre vašich zamestnancov spĺňať rôzne normy, ktoré označujú ochranu proti rôznym nebezpečenstvám ako sú elektrické výboje, chemikálie, či dokonca rádioaktivita.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Seocentrum s.r.o.
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM