Filip Chudý Správy Regióny Zo Slovenska

Len nedávno ho otvorili a... Podozrivý pohyb na Považskom hrade!

Na Považskom hrade prišlo k nemilej udalosti spojenej s obľúbenou atrakciou. Čo sa stalo?

Ilustračný obrázok k článku Len nedávno ho otvorili a... Podozrivý pohyb na Považskom hrade!
Zdroj: TASR

Považský hrad začal 22. júla 2017 písať novú kapitolu svojich dejín. V ten deň totiž slávnostne otvorili jeho zrekonštruovanú podobu. Tá priniesla viacero atrakcií pre jeho návštevníkov. Nádvorie hradu vyplnili terénne schodíky, pozornosť púta model hradu, k dispozícii sú tiež odpočívadlá, ktoré slúžia aj ako informačný systém. Veľkej obľube sa teší exteriérový ďalekohľad, lenže ten zrejme neťahá na hrad len návštevníkov. Ako nám prezradila Marika Zábojníková, koordinátorka projektu Obnova národnej kultúrnej pamiatky Považského hradu, ďalekohľad sa zrejme niekto snažil ukradnúť, keďže bol poškodený.

„Tento pondelok bolo zistené závažné poškodenie ďalekohľadu a v utorok sme dostali informáciu, že sa na hrade objavila skupinka štyroch ľudí v montérkach, ktorí si obzerali ďalekohľad. Tí po zistení pohybu na hrade odišli preč na dodávke,“ uviedla koordinátorka projektu obnovy nášho hradu.

Ako ďalej uviedla, oni nikoho na Považský hrad neposlali za cieľom práce s ďalekohľadom, pričom neprišlo ani k žiadnemu nedorozumeniu, čo si overovala. „Informujeme o tomto prípade preto, lebo stále veľa ľudí chodí na hrad. Budeme radi, ak sa zvýši ostražitosť u všetkých návštevníkov, pričom ak zbadajú niečo podozrivé, resp. majú nejaké informácie, nech sa nám ozvú,“ vyjadrila sa Zábojníková. Ozvať sa môžete na čísla 0915 530 613, 042 430 55 19 alebo priamo mestskej polícii na číslo 042 430 51 59.

Zábojníková tiež uviedla, že nie je jednoduché odtiaľ ten ďalekohľad zobrať, pričom oni by ho veľmi neradi demontovali, keďže má slúžiť návštevníkom Považského hradu. „Nerobili sme to celé len tak. Ide o výsledok projektu, v ktorom bolo investovaných veľa peňazí a dali sme do toho aj veľa síl, aby niečo také tu bolo,“ doplnila Zábojníková. O prijatých opatreniach nechcela zbytočne verejne informovať, aby to prípadne niekomu nepomohlo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Krátka, no ničivá búrka v Považskej: Sledujte, čo všetko napáchala! FOTO a VIDEO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM