Barbara Dallosová Regióny

Len pár rokov dozadu a predsa už trochu retro: Spomínate si na žiarske námestie pred rekonštrukciou? FOTO

Na súčasnú podobu žiarskeho centra sme si rýchlo zvykli a niekedy je ťažké uveriť, že to bolo len pred pár rokmi, keď naše námestie vyzeralo úplne inak. Spomínate si ešte? Zábery pred rekonštrukciou vám osviežia pamäť.

Ilustračný obrázok k článku Len pár rokov dozadu a predsa už trochu retro: Spomínate si na žiarske námestie pred rekonštrukciou? FOTO
Zdroj: facebook Mesto Žiar nad Hronom

Dnes stojí na Námestí Matice slovenskej v Žiari nad Hronom zrekonštruovaný hotel, moderné brodisko s tryskami, zóna pre rodiny s deťmi a multifunkčný objekt s rôznymi prevádzkami. Túto tvár má ale žiarske námestie len pár rokov.

Revitalizácia centra bola dokončená v roku 2011. Ako spomína kronika, vyrúbalo sa 24 stromov, vysadilo sa 139 nových drevín, 703 krovín a trvalky a letničky v počte 1 518 kusov. Ďalších 30 stromov z námestia sa presadilo do iných častí mesta – do medziblokových priestorov, na detské ihriská a do areálov materských škôl.

Z námestia zmizla stará nefunkčná fontána, súsošie spred budovy pošty a pribudol polyfunkčný komplex, v ktorom sídlia prevádzky obchodov a reštaurácií. Na zrekonštruovanej časti námestia je nová dlažba, fontána, chodníky, osvetlenie, lavičky, stojany na bicykle, trávniky, herné prvky pre deti a zavlažovací systém na trávniky.

Zrekultivované Námestie Matice slovenskej bolo podľa údajov z kroniky mesta oficiálne otvorené a dané do užívania verejnosti 27. mája 2011.

Panorámy nášho mesta z jari roku 2010 si pozrite v našej fotogalérii. Vybavuje sa vám ešte naše námestie ,,po starom"?

Môže vás zaujímať:

Žiarčania sa bavia na úžasných ZÁBEROCH spartakiády z roku 1985: Ožili aj takéto spomienky, ľahnete smiechom:)

Takto to celé začalo: Archívne FOTKY z výstavby žiarskeho závodu!

Prvomájové oslavy v období socíku: Pozrite si doteraz nepublikované zábery zo Žiaru

Bude sa vám zdať, že je to už večnosť: Momentky zo Žiaru a okolia na prelome tisícročí

Stará tvár žiarskeho námestia: Ťažko uveriť, že je to len pár rokov
11
Galéria
Zdroj: facebook Mesto Žiar nad Hronom
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM