Ostatné športy

Lesníci z piatich krajín si zmerajú sily: Na Štrbskom Plese ich čaká beh na lyžiach i slalom

Lesníci sa po roku opäť postavia na štart Venerovského memoriálu, ktorý preverí nielen ich kondíciu, ale i presnú mušku.

Ilustračný obrázok k článku Lesníci z piatich krajín si zmerajú sily: Na Štrbskom Plese ich čaká beh na lyžiach i slalom
4
Galéria
Zdroj: ŠL TANAPu

Dejiskom 55. ročníka Majstrovstiev lesníkov SR v lyžovaní s medzinárodnou účasťou bude už tradične športový areál FIS na Štrbskom Plese.

Slávnostné otvorenie pretekov je naplánované na 18. marca 2019. „Po otváracom ceremoniáli pred Hotelom FIS, ktorý odštartuje o 8.30 hodine, pretekárov čaká beh na lyžiach so streľbou zo vzduchovky, na druhý deň ich čaká obrovský slalom a popoludní vyhlásenie výsledkov. Na štart pretekov by sa mala postaviť vyše stovka pretekárov zo Slovenska, Českej republiky a Maďarska, Ukrajinci a Poliaci tento rok účasť odriekli,“ uviedla koordinátorka vonkajšej komunikácie Štátnych lesov TANAP-u Martina Petránová s tým, že farbyTANAP-u bude hájiť 14 pretekárov.

Víťaz dvojkombinácie získa titul Majster lesník Slovenska, víťazka sa stane Majsterkou lesníčkou Slovenska a pretekár s najvyšším počtom bodov bez ohľadu na kategóriu sa stane celkovým víťazom Venerovského memoriálu.

„Preteky sú pamiatkou na Dimitrija Venerovského, ktorý pracoval ako lesný inžinier a taxátor v oblasti Tatier na vtedajšom riaditeľstve štátnych lesov v Liptovskom Hrádku. Zahynul počas Slovenského národného povstania pri Podsuchej nad Ružomberkom,“ vysvetlia Petránová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM