Anton Hrachovský Správy Krimi

Letecká tragédia v Rusku: Pri tvrdom pristátí horiaceho lietadla malo umrieť 13 ľudí, VIDEO

Lietadlo typu Suchoj Superjet 100 v nedeľu podvečer tvrdo pristálo na moskovskom letisku Šeremetievo. O život prišlo hneď niekoľko ľudí.

Zdroj: YouTube.com

Pri núdzovom pristátí lietadla Suchoj Superjet 100 (SSJ-100) na moskovskom letisku Šeremetievo zahynulo v nedeľu najmenej 13 ľudí. S odvolaním sa na lekárske zdroje o tom informovala agentúra TASS. Podľa nich zranenia utrpelo asi šesť ľudí. Na palube lietadla sa podľa aktualizovaných informácií nachádzalo 73 cestujúcich a päť členov posádky. Vyšetrovací výbor Ruskej federácie zatiaľ informuje len o „dvoch a viac obetiach“, uviedla agentúra Interfax.

Osud viacerých cestujúcich, ktorí sa nachádzali v zadnej časti lietadla, zatiaľ nie je známy, uviedol TASS. Echo Moskvy informovalo, že ide o 13 osôb.

Lietadlo mal zasiahnuť blesk

Lietadlo SSJ-100 štartovalo z Moskvy a malo letieť do Murmanska. Lietadlo však krátko po štarte vyslalo núdzový signál a posádka sa začala pripravovať na núdzové pristátie.

To sa na prvýkrát nepodarilo. Na druhý pokus lietadlo narazilo na pristávaciu dráhu podvozkom, následne aj nosom. Podľa Echa Moskvy po pristátí začali lietadlu horieť motory.

Agentúra TASS informovala, že požiar sa už medzičasom podarilo uhasiť. Posádka podľa Echa Moskvy potvrdila, že lietadlo počas letu zasiahol blesk.

Letisko Šeremetievo dočasne obmedzilo svoju prevádzku – funguje len jedna z dvoch štartovacích a pristávacích dráh. Časť lietadiel, ktoré na tomto letisku mali pristáť, prebralo letisko Domodedovo. Ruský premiér Dmitrij Medvedev nariadil vytvoriť vyšetrovaciu komisiu, ktorej úlohou bude stanoviť príčinu tragédie.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM